MIDI klavye tuş seçimi

Achylf

Decapat
Midi klavye almayı düşünüyorum ama 61 key yeterli olur mu bilmiyorum. Genel olarak oyun soundtracklerini coverlamayı düşünüyorum, 61 key bunların çoğu için yeterli olur mu? Muhtemelen kullanılan tekniğe göre değişiyordur ama müzik konusunda teknik bilgim olmadığı için bilemiyorum bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum teşekkürler.

Son düzenleme:
Midi klavye almayı düşünüyorum ama 61 key yeterli olur mu bilmiyorum. Genel olarak oyun soundtracklerini coverlamayı düşünüyorum, 61 key bunların çoğu için yeterli olur mu? Muhtemelen kullanılan tekniğe göre değişiyordur ama müzik konusunda teknik bilgim olmadığı için bilemiyorum bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum teşekkürler.

Umarım neden MIDI klavye almak istediğinizi biliyorsunuzdur.
MIDI klavye içinde ses barındırmaz. Bir PC ve VST ye ayrıca DAW kullanma tecrübesine de sahip olmanız gerekir.

Umarım neden MIDI klavye almak istediğinizi biliyorsunuzdur.
MIDI klavye içinde ses barındırmaz. Bir PC ve VST ye ayrıca DAW kullanma tecrübesine de sahip olmanız gerekir.
Hocam bu terimleri araştırdım gördüğüm kadarıyla işin sanal kısmında mididen gelen sinyali işlemek için kullanacağımız program ve pluginler. Bunların ücretsiz olanları yeterli oluyor mu yoksa FL Studio tarzı daha profesyonel olanları kullanmak çok fark yaratır mı? Fiyatlandırmaları biraz uçuk umarım ücretsiz programlar yeterlidir.

Kullanım amacınıza göre değişir, pratik için ücretsiz pluginler var elbette. Profesyonel amaçlar için ücretsizler yeterli olmaz. Ancak yapacağınız projeye göre düşük bütçeli olanlar işinizi görebilir. Engin bir okyanus...

Ses kartınız var mı bu arada ?

Kullanım amacınıza göre değişir, pratik için ücretsiz pluginler var elbette. Profesyonel amaçlar için ücretsizler yeterli olmaz. Ancak yapacağınız projeye göre düşük bütçeli olanlar işinizi görebilir. Engin bir okyanus...

Ses kartınız var mı bu arada ?
Yok ama USB bağlantılı olanlarda gerekmiyormuş sanırım, sadece PC'de kullanacağım. Profesyonel kullanmayı düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı