MIDI klavye önerisi

Ultracı

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bir midi klavye satın almayı düşünüyorum. Bütçem en fazla 2000 TL. Bu klavyede en az 12 tane davul pad ve tam ağırlıklı piyano hissiyatlı tuşları olması.
Teşekkürler.

Kaç tuş arıyorsunuz 61, 88 ?

O fiyat aralığında istediğiniz özellikleri bulmak çok zor malum fiyatlar uçmuş durumda ikinci el bakabilirsiniz belki.

Şuna bir bak istersen ama 49 tuşta zaten piano tuşesini ne yapacaksın chopin mi çalacaksın adam gibi velocity curve olan bi midi klavye de tatmin eder.

Ayrıca sadece davul kaydı falan için istiyorsan sahnede midi controller olarak kullanmayacaksan pad li keyboard'a da gerek yok çok klavyenin kendisinden de çalabilirsin.

Dediğim gibi hepsi bir arada olmuyor. En azından bu fiyatlara malesef.

Bunun 88 tuşlusunu denemiştim malzeme kalitesi hoşuma gitmemişti.

Şuna bir bak istersen ama 49 tuşta zaten piano tuşesini ne yapacaksın chopin mi çalacaksın adam gibi velocity curve olan bi midi klavye de tatmin eder.

Ayrıca sadece davul kaydı falan için istiyorsan sahnede midi controller olarak kullanmayacaksan pad li keyboard'a da gerek yok çok klavyenin kendisinden de çalabilirsin.

Dediğim gibi hepsi bir arada olmuyor. En azından bu fiyatlara malesef.

Bunun 88 tuşlusunu denemiştim malzeme kalitesi hoşuma gitmemişti.
Ben davul padi için alıyorum genel olarak sahne ve stüdyoda davul kaydı için gerekli. Klavye üzerinden çalmaktan zevk almıyorum.

Knoblar var da fader yok. Ne için kullanacağına bağlı knoblarda atadıktan sonra aynı işi görür ama mesela ben kullananam modülasyon ve expressionda fader'a alışık elim knoblar pratik değil tabi bana göre.

Synth parametresi kontrol ediceksen de tam tersi knoblar daha kullanışlı geliyor bana.

Knoblar var da fader yok. Ne için kullanacağına bağlı knoblarda atadıktan sonra aynı işi görür ama mesela ben kullananam modülasyon ve expressionda fader'a alışık elim knoblar pratik değil tabi bana göre.

Synth parametresi kontrol ediceksen de tam tersi knoblar daha kullanışlı geliyor bana.
Synth çok kullanmıyorum. Faderlar bana da çok kullanışlı geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı