Migreni yatıştırmak

404353

Decapat
Katılım
24 Aralık 2020
Mesajlar
869
Makaleler
2
Çözümler
1
Arkadaşlar yaşım küçük ve çocuk migrenim var. Çok kötü bir ağrı. Şimdide tuttu o baş ağrısı az önce kalktım. Hemen 3 kaşık ağrı kesici şurup içtim. Ama ölmek daha iyidir. Dayanamıyorum bu baş ağrısına. Yardım eder misiniz?
 
Yemek, Migren bantları ve uyku beni çok rahatlatıyor migren için. Bazen kalitesiz uyku alınca da oluyor öğlene doğru geçiyor bende.
 
Ağrı tuttuktan sonra zamanında ağrı kesici almazsan ağrıyı yatıştırmak gerçekten zor oluyor. Benim tavsiyem migreni tetikleyen unsurları tespit edip bunlardan uzak yaşamak. Ben böyle yaparak atak sayısını senede 1-2 kereye kadar indirdim.
 
Uyku disinda ise yarayan bir sey yok benim bunyede.

Buzluga havlu doldurup basima sardigim oluyor, soguk ise yariyor agrinin azalmasi icin; ama gecmiyor.

Ses, isik ve koku kotu etkliyor; karanlik ve sessiz bir odada sirt ustu yatmak en iyisi; sonunda uyumayi basarabilirsem de gecmis oluyor.
 
En garanti çözüm tülbent, havlu gibi bir şey ile başını sarıp kapalı, güneş görmeyen, temiz hava alan bir yerde uyumak. Bunun dışında yürüyüş yapmayı deneyebilirsin ya da mentollü yağlar ile ağrıyan yere masaj yapabilirsin. En son çözüm dayanılmaz seviyede ağrı varsa ağrı kesici ilaç kullanmak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı