Çözüldü Migros Yemek üzerinden izinsiz 12-13 bin TL alışveriş yapıldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Güncelleme
Merhaba arkadaşlar, zamanında yaptığınız yardımlar için teşekkür ederim. Size yaşanan olaydan sonra ne yaptığımından bahsetmek istedim. Öncelikle gidip harcama itiraz dilekçesini doldurduk. Dolduralı 1 aydan fazla vakit oldu ama hala bir sonuç gelmedi. Daha sonrasında bilgisayarımdaki SSD'mi söküp kullanmamak üzere sakladım. Yaklaşık 2 hafta sonra yeni bir SSD aldım 2K'ya. Böylelikle sadece 1 virüsün bana çıkarttığı masraflar 15-17k arasını buldu. Ekstra olarak çalınan hesaplarım vardı, onlar için de ayrı başlık açmıştım. Onların tamamını geri almayı başardım. Özellikle Ubisoft destek geç dönmesine rağmen çok ilgili davrandılar.

Son olarak sizlere bazı önerilerde bulunmak istiyorum arkadaşlar.
  • Ne olur ne olmaz kredi/banka kartlarınızı her zaman internet harcamalarına kapalı tutun kesinlikle. Sadece harcama yapacağınız zaman açın.
  • Bir dosya indirmeden önce onu VirusTotal aracılığıyla taramanızı kesinlikle öneririm.
  • Eğer bilgisayarınıza virüs bulaştıysa kesinlikle format atın, aksi takdirde normal sıfırlama hiçbir işe yaramıyor ve SSD'nizdeki virüs orada kalıyor.
  • İki aşamalı doğrulama destekleyen tüm hesaplarınızı telefon numaranız veyahut Google authenticor aracılığıyla güvenceye alın.

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar zamanında yaptığınız yardımlar için.
Sizin banka kartınızdan mı oldu yoksa evinize sipariş mi verdiler?

Müşteri hizmetlerine bağlan, kart bilgilerinin çalındığını söyle, kartı kapatacaklar, müracaatını alacaklar ve kayıt açacaklar. Sonra mesai saatleri içinde bankaya gidip harcama itiraz formu doldurtacaksın. Ama galiba masterpass'e kayıtlı kartta garanti vermiyor bankalar, masterpass sayfasına girip bi bak.

Sizin banka kartınızdan mı oldu yoksa evinize sipariş mi verdiler?

Evime değil İstanbul'a üstelik babamın kartından yapılmış.

Migros ile iletisime gecin ve kartinizi kullanima kapatin.
hesabıma giriş yapamıyorum 10 dk öncesine kadar giriş yapabiliyordum

Migros ile iletisime gecin ve kartinizi kullanima kapatin.
kartı kullanıma kapattım ve müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim fakat direkt iptal yapmıyorlar

Direkt iptal olmadığı için dönüş yapacağız falan dediler ve sonrasında hesabıma erişimimi kaybettim.

Bankanı telefonla aramalısın. İlk aradığında kayıp çalıntı bölümüne bağlanacaksın. Kart bilgilerim çalındı, yetkisiz işlem yapılıyor dediğinde kapatacaklar

Bankanı telefonla aramalısın. İlk aradığında kayıp çalıntı bölümüne bağlanacaksın. Kart bilgilerim çalındı, yetkisiz işlem yapılıyor dediğinde kapatacaklar.

Kartı kapattırdım fakat iademi alabilecek miyim?

Arkadaşlar az önce kurye aradı ve işlem için sordu ben ise alışverişi benim yapmadığımı söyledim ve siparişi kendisinin iptal edebileceğini söyledi.

Bankayı aradım ve kartı kapattırdım fakat iademi alabilecek miyim bilmiyorum.

Geçen sene bir akşam telefonuma birden sayısız SMS gelmeye başladı, paso bildirim gelince baktım telefona ve üst üste oradan buradan 3D secure sms'leri geliyor, anladım ki kart bilgilerim patlamış, hemen bankamı aradım, kartı kapattırdım ve o sırada bakıyorum ne alışveriş yapılmış, hangisi çekilmiş hangisi 3D secure aşamasında kalmış diye.

Ben fark edene kadar kart limitim dolmuş, direk alışveriş yapılan yerlerden ödemeler geçmiş, ödeme öncesi kartı deneyen yerler var 1 dolar çekim yapıyor, öyle harcamalar var, provizyon coşmuş... Önce yurtdışı sitelerden, kanada, ABD gibi yerlerden harcama olmuş dolar cinsinden, sonra TR harcamaları olmuş ama öyle hızlı olmuş ki bot basılmış bildiğin.

Banka provizyondan biz iptal edemiyoruz diyor. Bende büyük meblağ olanlara oturup mail yazdım, mesela ZARA genel merkez müşteri hizmetlerine, kanada'da yerel bir bahçe malzemeleri satıcısına falan, şu şu bilgilerle yapılan alışverişi iptal edin diye. Hepsini böyle hallettim, sadece 575 dolarlık bahçe malzemesini iptal ettiremedim.

Cuma gecesi olay oldu, pazartesi şubeye gidip harcama itiraz formu doldurdum, 2 ay sonra itiraz ettiğim harcamalar banka tarafından ödendi, çünkü kanun var bununla ilgili, banka sigorta ile koruyor müşteriyi. Tabii o ay öderken sorun olmuştu, geri ödemede ise kur farkı teselli etmişti.

Banka telefonu, kartı kapattır, kayıt bıraktır. Şubeye git, harcama itiraz dilekçesi doldur, beklerken ise harcama yapılan yere kişi ve kart bilgilerinle gün saat belirterek durumu izah et. Gerisi beklemekten ibaret. İçini ferah tut, döner. Şikayet sitesine göz atarsan çok var bunu yaşayan

Bu arada, bu prosedüre masterpass'e kayıtlı kartlar dahil değil diye hatırlıyorum ama emin değilim.

Güncelleme
Merhaba arkadaşlar, zamanında yaptığınız yardımlar için teşekkür ederim. Size yaşanan olaydan sonra ne yaptığımından bahsetmek istedim. Öncelikle gidip harcama itiraz dilekçesini doldurduk. Dolduralı 1 aydan fazla vakit oldu ama hala bir sonuç gelmedi. Daha sonrasında bilgisayarımdaki SSD'mi söküp kullanmamak üzere sakladım. Yaklaşık 2 hafta sonra yeni bir SSD aldım 2K'ya. Böylelikle sadece 1 virüsün bana çıkarttığı masraflar 15-17k arasını buldu. Ekstra olarak çalınan hesaplarım vardı, onlar için de ayrı başlık açmıştım. Onların tamamını geri almayı başardım. Özellikle Ubisoft destek geç dönmesine rağmen çok ilgili davrandılar.

Son olarak sizlere bazı önerilerde bulunmak istiyorum arkadaşlar.
  • Ne olur ne olmaz kredi/banka kartlarınızı her zaman internet harcamalarına kapalı tutun kesinlikle. Sadece harcama yapacağınız zaman açın.
  • Bir dosya indirmeden önce onu VirusTotal aracılığıyla taramanızı kesinlikle öneririm.
  • Eğer bilgisayarınıza virüs bulaştıysa kesinlikle format atın, aksi takdirde normal sıfırlama hiçbir işe yaramıyor ve SSD'nizdeki virüs orada kalıyor.
  • İki aşamalı doğrulama destekleyen tüm hesaplarınızı telefon numaranız veyahut Google authenticor aracılığıyla güvenceye alın.

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar zamanında yaptığınız yardımlar için.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…