Arkadaşlar yaşa değil tecrübeye bakmanız lazım, karşınıza çıktı mı bilmiyorum ama hava kuvvetlerinden emekli 80-90 yaşında adamı F-16'ya bindirdiler adam ters şekilde sürdü. Kondisyon olarak Tyson biraz yorulabilir ama Tyson alacak. Üstelik adam röportaj yaparken çok öz güvenli cevaplar veriyor. Videoyu buldum izleyebilirsiniz. Aslında konudan biraz bağımsız ama örnek olsun istedim.
Bunu izlemiştim ama boks bu, o amcayı ringe koy karşısındaki onu üfürse uçurur. Tecrübe bazı noktalarda yaşsal farkı azaltır hatta kapatır hatta geçebilir bile ama spor konusunda değil. Youtube da yaşını almış boksörler gençleri dövdüğü videolara da denk gelebilirsin ama karşısındakiler hiçbir şey bilmiyorsa.
Spor beden istiyor beden de yaşlandığında o sporu artık yapamaz hale geliyorsun. Belli yaş farkına kadar korunabiliyor. Örneğin Foreman.
George Edward Foreman (d. 10 Ocak 1949, Teksas), Amerikalı eski Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu ve Olimpiyat altın madalyalı boksör. 1994'te 45 yaşında, Michael Moorer'ı nakavt ederek "en yaşlı ağır sıklet boks şampiyonu oldu. 46 yaşında da bıraktı.
Mike ise,
11 Haziran 2005'te, boks dünyasını şok ederek, kariyerinde ilk defa, İrlandalı Kevin McBride ile yaptığı karşılaşmanın yedinci raundunda, ringden çekildi. Yaptığı son dört maçın üçünü kaybeden Tyson, boksu maça çıkmadan önce bırakma kararını verdiğini söyledi. Tyson, "Artık tükendim.
Mike 19 20 sene önce bırakmış.
Jake'in bildiği kadar boks kim olursa olsun Mike bile olsa 20 sene önce boksu bırakan birisini çok rahat yenecek noktada.
Satmak derken para için şike gibi veya o tarz bir şey yapmaz diyorsan onu bilemem tabi. Ben satmayı böyle bir maçı kabul ederek yaptığını düşündüğüm için öyle dedim. Sonuçta Mike'ın halen ismi var ki milyon dolarlar dönüyor.Ben satıcağını düşünmüyorum fakat görüşüne saygı duyuyorum dostum gönlüm tysondan yana inşallah kazanır.
Jake Tyson Fury'nin kardeşi 25 yaşındaki Tommy Fury ile de kapışmıştı. Kafa kafaya maç yaptılar diye biliyorum. Ama yenilmişti. Belki ilk ve tek yenilgisi olmuş olabilir.
Bu arada Mike'ı severim. Tabi ki Jake'i güzel pataklarsa ben de sevinirim