Mikrodalga yangın çıkarır mı?

Yunussemree0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Franke fmw 250 GL g XS mikrodalga için yazıyorum. Kendi kendine çalışıyor kapatma tuşu vs yok. Kapağını kapatınca otomatik dönüyor, çalışıyor. Kapağı açınca da sadece ışığı yanık kalıyor. Epeydir uğraşıyorum bir çözüme de ulaşamadım mecbur kapağını açık bırakacağım fakat ışık nedeniyle yüksek sıcaklıklara ulaşıp problem cıkarır mı onu merak ettim? Yarın akşama kadar böyle kalacak mecbur. Ev benim değil ve tekim şikayet vardan anladığım kadar bazı kişilerinde başına gelmiş. İşin kötü yanı bağlı olduğu prizi de bulamıyorum. 🤦🏻‍♂️ Bilen anlayan varsa yöntem söylerse memnun olurum. Veya kapağını açık bırakırsam ışık yanar vaziyette basıma bela açar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Az bildiğim işlere burnumu pek sokmayı sevmem ama yangın çıkarmasa bile lambaya zarar verme ihtimalin var. Eğer kontrol etmediysen, mikrodalga'nın arka tarafında şalter/buton varmı kontrol et. Eğer yok ise ne yapıp ne edip prizi bul bence :)

Merhaba. Franke fmw 250 GL g XS mikrodalga için yazıyorum. Kendi kendine çalışıyor kapatma tuşu vs yok. Kapağını kapatınca otomatik dönüyor, çalışıyor. Kapağı açınca da sadece ışığı yanık kalıyor. Epeydir uğraşıyorum bir çözüme de ulaşamadım mecbur kapağını açık bırakacağım fakat ışık nedeniyle yüksek sıcaklıklara ulaşıp problem cıkarır mı onu merak ettim? Yarın akşama kadar böyle kalacak mecbur. Ev benim değil ve tekim şikayet vardan anladığım kadar bazı kişilerinde başına gelmiş. İşin kötü yanı bağlı olduğu prizi de bulamıyorum. 🤦🏻‍♂️ Bilen anlayan varsa yöntem söylerse memnun olurum. Veya kapağını açık bırakırsam ışık yanar vaziyette basıma bela açar mı?
Işığı bozulabilir o kadar. Çalışma mantığında yangın çıkartabilmesi için magnetron'unun çalışması ve içindeki bir şeyi dayanamayacağı ısıya kadar ısıtması (ve patlatıp etrafa saçması v.b) gerekir. Çok ilginç Franke markası için böyle bir sorun, fişi bulamaman ankastre ise normal, arkalarda bir yerlerde bağlanmıştır, bu durumda sigortaları deneyebilirsin ancak buzdolabını devre dışı bırakabilir.

Az bildiğim işlere burnumu pek sokmayı sevmem ama yangın çıkarmasa bile lambaya zarar verme ihtimalin var. Eğer kontrol etmediysen, Mikrodalga'nın arka tarafında şalter/buton var mı kontrol et. Eğer yok ise ne yapıp ne edip prizi bul bence :)

Hocam göreseli. İlettim şalter falan var mı bakma şansı yok. Priz içinde cekmece içlerine kadar baktım bulamadım her şey monteli olduğu için sanırım tezgahın en alt kısmında olabilir oraya da ulaşım yok gibi bir şey çözemedim çok saçma.

Işığı bozulabilir o kadar. Çalışma mantığında yangın çıkartabilmesi için magnetron'unun çalışması ve içindeki bir şeyi dayanamayacağı ısıya kadar ısıtması (ve patlatıp etrafa saçması vb) gerekir. Çok ilginç franke markası için böyle bir sorun, fişi bulamaman ankastre ise normal, arkalarda bir yerlerde bağlanmıştır, bu durumda sigortaları deneyebilirsin ancak buzdolabını devre dışı bırakabilir.

Evet hocam ankastre teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 20241128_172955.jpg
    20241128_172955.jpg
    59,6 KB · Görüntüleme: 22
Hocam göreseli. İlettim şalter falan var mı bakma şansı yok. Priz içinde cekmece içlerine kadar baktım bulamadım her şey monteli olduğu için sanırım tezgahın en alt kısmında olabilir oraya da ulaşım yok gibi bir şey çözemedim çok saçma.

Evet hocam ankastre teşekkür ederim.
Kapağı kapatınca magnetronun çalışma sesi ve bozuk değilse alt tepsi dönmesi çalışıyor mu peki? Eğer öyle bir şey yoksa kapatabilirsin kapağı. Kullanma kılavuzundan saat ve otomatik çalışma ayarı var mı kontrol et, belki o aktiftir ve farkında değilsindir.

Kapağı kapatınca magnetronun çalışma sesi ve bozuk değilse alt tepsi dönmesi çalışıyor mu peki? Eğer öyle bir şey yoksa kapatabilirsin kapağı. Kullanma kılavuzundan saat ve otomatik çalışma ayarı var mı kontrol et, belki o aktiftir ve farkında değilsindir.

Evet hocam kapatınca tepsi dönüyor ve çalışma sesi mevcut. Kapağı açık bırakınca anladığım kadar sadece ışık yanıyor. Kullanma kılavuzunu internette bulup bakındım biraz pek anlamadım normal otomatik ayar yok diye biliyorum fakat yanlış hatırlamıyorsam belirli saate programlayıp o saatte otomatik çalıştırma vardı sanırım.

Evet hocam kapatınca tepsi dönüyor ve çalışma sesi mevcut. Kapağı açık bırakınca anladığım kadar sadece ışık yanıyor. Kullanma kılavuzunu internette bulup bakındım biraz pek anlamadım normal otomatik ayar yok diye biliyorum fakat yanlış hatırlamıyorsam belirli saate programlayıp o saatte otomatik çalıştırma vardı sanırım.
O zaman o kapak kapanmayacak nükleer silah yapmadığın için mutfakta, gene bir bak temizlenirken v.b bir otomatik çalışma tanımlanmışsa kapak kapandığında ondan dolayı çalışıyordur, onu iptal edersen kurtulursun. Baktın iptal edemiyorsun, biraz radyoaktif materyal toplayabilirsin belki bilemiyorum aklındakini. :)

Sigorta kutusundan evin tum elektrigini kapatip acarsan cozulebilir belki. Kullanim kilavuzunda ici bos calistirmayin yaziyor. Calismasindansa acik kalsin kapak daha iyi.

Teşekkürler, muhtemelen açık bırakacağım. Gece ısısını kontrol ederim duruma göre son çare sigortayı kapatır, açarım olmadı.

Teşekkürler, muhtemelen açık bırakacağım. Gece ısısını kontrol ederim duruma göre son çare sigortayı kapatır, açarım olmadı.
Magnetron çalışmadığı sürece tek ısı kaynağı ampul olacak, gereksiz ise söndüremediklerimizden çıktı Franke, "Rıza baba".

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı