vodkajaz
Decapat
Daha fazla
Selamünaleyküm. Geçen gün mikrofiber bez aldım PC temizliği için. Mikrofiber bezi hafif nemlendirip kasa ve monitörü silmeye başladım. Ardından kuruladım. Sonra kasada toz, leke falan kalmış mı diye bir bakayım dedim. Baktığımda kasada hafif çizikler oluşmuş. Monitöre baktığımda ise ekranda değil ama monitörün kenarında ufak çizikler oluşmuş. Bastıra bastıra siliyordum acaba ondan dolayı mı çizdi?
Konu biraz eski ancak kendi tecrübelerimi aktarayım. Ekranı kuvvetli bir ışık örneğin telefon flaşı ile bakarsanız ekranda kalan tozları görürsünüz onları silerken çoğunlukla göremeyiz bu yüzden silerken iz bırakıyorlar normal şartlarda mikrofiber bezin çizmesi pek beklenmez. Önerim önce nemli (ıslak değil) bir mikrofiber ile silmeniz sonra biraz bastırarak iz bırakmadan mikrofiber ile silmeniz. Belirli bir yönde silmemiz gerekiyor doğru ancak bu da ekranda iz bırakıyor. Ekranda toz kalmadığından emin olduktan sonra oval çekilde dağıtarak mikrofiber ile silmeliyiz. Sırf bu sebepten MacBook bırakıp Zenbook aldım. Kendileri izopropil alkol ile silinmesini öneriyor. Ancak bu da yanlış IPA'yı safsu ile inceltmek gerekiyor uğraş da uğraş.
Kendi yöntemim;
Önce mikrofiber ile kaba tozdan arındır.
Nemli mikrofiber ile tozdan tam arındır.
Bu aşamada ya bekleyeceksiniz ki beklerseniz bir süre sonra ekranda su izleri belirir onları kuru mikrofiber ile bastırmadan alacaksınız.
Veya beklemeden kuru mikrofiber ile hafif bastırarak alacaksınız.
Bu aşamada toz kalmışsa çizilmiş gibi ekranda iz bırakacaktır ve kuru bez ile almak onları yok etmez. Tekrardan başlamak gerekli.