Mikrofon bağlanmama sorunu

Egemen Akyol

Hectopat
Kulaklığımı laptopa takıyorum. Hiçbir sıkıntı olmadan mikrofonuyla birlikte kullanabiliyorum ama yeni aldığım bilgisayarıma kulaklığı taktığım zaman sadece kulaklığı kullanabiliyorum bilgisayar mikrofonu kullanmıyor. Ses efektlerine baktığımda mikrofonu okuyor. Windows'tan mikrofon izinlerini açtım. Realtek'in son sürücüsünü ASUS'un sitesinden dün indirdim. Bilgisayarı aldığımdan beri bu sorunu yaşıyorum. Discord'a girip sesimi test etme bölümünde dinlemeye çalışıyorum sadece garip garip uğultular geliyor. Sese dair hiçbir şey yok sadece uğultu. Bu ayarları birkaç kulaklıkla denedim sonuç değişmedi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Anakartım B450M-K.

Son düzenleyen: Moderatör:
-Yeni aldığınız bilgisayarınız masaüstü mü?
-Kulaklığınızın modeli ne?
-Mikrofon ve kulaklık girişi bir arada olan (sanırım combo audio diye geçiyordu) tipte mi?
-Eğer masaüstü ise arkaya mı öne mi takıyorsunuz?

Bunları bilmeden verilen cevapların probleminizi çözebileceğini düşünmüyorum. Lütfen detaylı açıklama yapın.

-Yeni aldığınız bilgisayarınız masaüstü mü?
-Kulaklığınızın modeli ne?
-Mikrofon ve kulaklık girişi bir arada olan (sanırım combo Audio diye geçiyordu) tipte mi?
-Eğer masaüstü ise arkaya mı öne mi takıyorsunuz?

Bunları bilmeden verilen cevapların probleminizi çözebileceğini düşünmüyorum. Lütfen detaylı açıklama yapın.

Evet bilgisayarım masaüstü. Kulaklık birkaç tane denedim JBL kulak içi kulaklık Xiaomi piston Basic kulaklık ve Sennheiser HD 4.40. bunların arasından bir tek Sennheiser olanı laptopta denedim bir sıkıntı yoktu. Hem arka girişleri hem ön girişleri denedim ve kulaklıkların kablosu dediğiniz gibi tek uçlu. Dün Rampage Drop Plus satın aldım. Henüz kargoda ama onun ucu USB olduğu için bir ümidim var.

Tek uçlu kulaklığı çift uçlu girişe takarak kullanamazsınız. (En azından mikrofonlu olarak kullanamazsınız)

Emin olmak için internetten anakartınızın resmine baktım. Arka girişin mikrofon ve kulaklık jack'ı ayrı. Sizin telefon kulaklığını mikrofonlu kullanabilmeniz için ayırıcı almanız lazım. 10-15 lira bir şey olması lazım.

Ayrıca bunu aldıktan sonra ön tarafa takacaksanız, realtek ayarlarından "ön jack saptamasını kaldırın" gibi bir ayar vardı. Onu işaretlemeniz lazım. (ya da işareti kaldırmanız lazım)

Tek uçlu kulaklığı çift uçlu girişe takarak kullanamazsınız. (En azından mikrofonlu olarak kullanamazsınız)

Emin olmak için internetten anakartınızın resmine baktım. Arka girişin mikrofon ve kulaklık Jack'ı ayrı. Sizin telefon kulaklığını mikrofonlu kullanabilmeniz için ayırıcı almanız lazım. 10-15 lira bir şey olması lazım.

Ayrıca bunu aldıktan sonra ön tarafa takacaksanız, Realtek ayarlarından "ön jack saptamasını kaldırın" gibi bir ayar vardı. Onu işaretlemeniz lazım. (Ya da işareti kaldırmanız lazım)

Teşekkür ederim. Kulaklığım 1-2 gün içinde elimde olacak. Bir deneme yaptıktan sonra sorun kalmaz umarım. Yanında ayırıcı da gelecek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı