Mikrofon çalışmıyor

mert4040

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar, selam yeni PC topladım, Windows 10 kurdum. PC mikrofonu görüyor ama sesi almıyor. Laptop da denedim, mikrofon da sıkıntı yok PC'yi W8.1'e güncelledim gene ses almıyor. Driver'ları güncelledim her seyi yaptim ama mikrofon çalışmıyor. Ne yapmalıyım? Bunun ben yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Acaba bir ses kartı falan mı alsam yani be yapacağımı bilmiyorum.

Realtek sürücünüz yüklü değildir. Anakartınızın websitesinden Sound Drivers kısmından indirin ve Realtek HD Auidio Yöneticisini indirip ayar yapılmalı.
Yapılacak Ayar:
1) Görev Çubuğundan veya Denetim Masasından Realtek HD Auidio Yöneticisini açın.
2) Panelin sağ kısmında Analog yazan yerin olduğu kutucukta klasör resmi olacaktır ona tıklayın.
3) Oradan "Ön panel jak saptamasını engelleyin" seçeneğini açın.
Yine de olmazsa mecburen arka tarafa takmanız gerekecektir.

Masaüstü PC'lerde tek uçlu jak takarsan çalışmaz.
Bu yüzden mikrofon ve hoparlör çıkışı ayrı kulaklık kullanmalısın veya mikrofon ve hoparlör ayırıcı almalısın.

Masaüstü PC'lerde tek uçlu jak takarsan çalışmaz.
Bu yüzden mikrofon ve hoparlör çıkışı ayrı kulaklık kullanmalısın.

Çalışır. Hatta bazıları sırf onun için (jak toplayıcıydı adı sanırım) cihaz alıp iki jakı tek jaka bağlayabilen ara kablolar satılıyordu sanırım. Ben şu an tel kulaklığımı herhangi bir ara kablo olmadan kullanıyorum. Ayrıca kulaklık yazmamış mikrofon yazmış. Tek uçlu jak olduğunu nereden anladınız?

Çalışır. Hatta bazıları sırf onun için (jak toplayıcıydı adı sanırım) cihaz alıp iki jakı tek jaka bağlayabilen ara kablolar satılıyordu sanırım. Ben şu an tel kulaklığımı herhangi bir ara kablo olmadan kullanıyorum. Ayrıca kulaklık yazmamış mikrofon yazmış. Tek uçlu jak olduğunu nereden anladınız???
Öncelikle laptoplarda bu durum geçerli değil ama aynı sorunu çokça kişi yaşadığından biliyorum. Ayrıca ben de yaşadım. Kulaklik olduğu belirtilmemiş evet ama kulaklığın mikrofonu da olabilir.

Öncelikle laptoplarda bu durum geçerli değil ama aynı sorunu çokça kişi yaşadığından biliyorum. Ayrıca ben de yaşadım. Kulaklik olduğu belirtilmemiş evet ama kulaklığın mikrofonu da olabilir.
Ve ben de daha önce 4 kişiye aynı problemde kendi çözüm yolumla yardımcı oldum birisi soru olarak açılmıştı en iyi cevaplar kısmındaki 8 cevaptan biri de o konudan gelme.

Akşam deniycem ayrıca hd audio nun devre dışı oldugunu nasıl anlarım
Anakart h310m H2.0 driverlarını bulamıyorum driver booster dan otomatik güncelleme yaptım

Akşam deniycem ayrıca hd audio nun devre dışı oldugunu nasıl anlarım
Anakart h310m H2.0 driverlarını bulamıyorum driver booster dan otomatik güncelleme yaptım
Driver Booster kullananları anlamıyorum arkadaşım siz canınıza mı susadınız Driver Booster kurmak ne. Direkt olarak silin.
H310M H 2.0 (Rev. 1.0) | Anakart | GIGABYTE linkte var oradan indirin işletim sisteminize uygun sürümü ve yüklemeden önce DDU ile ses kartı sürücüsünü silin bu arada.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı