Mikrofon cızırtı sorunu

mehmetZZ

Centipat
Arkadaşlar 2-3 hafta önce mikrofonum cızırtı yapmaya başladı.
Yeni mikrofon aldım. İlk 1-2 saate cızırtı yapmaya o da başladı.
Ondan sonra kasanın demirine dokunduğum zaman cızırtının geçtiğini fark ettim ama üstteki demirlere dokunduğum zaman az gidiyor Power'ın arkasına dokunca tam geçiyor.
Statik elektrik almayı denedim geçmedi.
Discord'ta arkadaşlara konuşurken rahatsız olmasın diye hep kasanın arkasına dokunurum ama bugün elektrik çarpmaya başladı acayip şekilde hiç dokunamıyordum babam elektrikçi olduğu için ona prize topraklama yaptırdım şimdi (varmış topraklama ama bağlı değilmiş.)
Şimdi elektrik çarpmıyor. Elektrik sıfır kasada kontrol kalemiyle test ettik.
Araştırmama rağmen bir şey bulmadım yardım eder misiniz?
Bu arada kasa yeni alalı 2 ay olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Topraklamayı kontrol etmişsiniz ve sorun hala devam ediyorsa sahte topraklama yapılmış olabilir. (Toprak hattının nötr'e bağlanması).

Ben en iyi sonucu USB ses kartı ile almıştım Örnek ses kartı. Mikrofondaki cızırtı sorunu tamamen çözülmüştü.

Evet sahte topraklama yaptık. Gerçek topraklama yapsak düzelir mi?
Ayrıca usb ses kartlarına benim ürünüm uymuyor.
benim 7.1 kulaklığım var onun girişide usb

Evet sahte topraklama yaptık. Gerçek topraklama yapsak düzelir mi?
Ayrıca usb ses kartlarına benim ürünüm uymuyor.
benim 7.1 kulaklığım var onun girişide usb

Kulaklığınız USB girişliyse normalde dip ses yapmaması gerekirdi. Belki kulaklığı farklı bir cihazda deneyerek sorun kulaklıktan mı yoksa bilgisayar/tesisattan mı kaynaklanıyor anlayabilirsiniz. Bunun dışında maalesef yardımcı olamam.

Mikrofonda sıkıntı yok dostum başka bilgisayarda denedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…