Mikrofonda oluşan cızırtı kasaya dokununca geçiyor

resittm

Femtopat
Katılım
21 Nisan 2021
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Mikrofonumdan aşırı derecede cızırtı sesi çıkıyor ve karşı taraftaki dinleyiciyi rahatsız edip mikrofonumu kullanmama engel oluyor.
Bilgisayar kasası, el ile teması kesince mikrofonum çalışmıyor ve karşı tarafa sadece cızırtı sesi gidiyor ve kasaya elimi koyduğum zaman mikrofonumdaki cızırtı sesi geçiyor ve karşı tarafa cızırtısız, net sesim gidiyor.
Elektrikten dolayı olabilir diye düşündüm topraklamalı 3'lü priz aldım bilgisayara bağladım o da çözüm olmadı, sürücüleri sildim yükledim, formatlar attım ama hiçbiri çözüm olmadı. Sadece kasaya elimle temas halindeyken mikrofonum çalıyor. Sağ elimle kasaya, sol elim ile de kulaklığımdaki mikrofonu tutuyorum bir nevi kablo görevi görüyorum kollarımla. Konu ile bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablo, 3.5mm jack ya da mikrofon içinde bir kısa devre veya temassızlık sorunu var gibi.
Anakartınızın kasaya temas eden bir kısmı var mı kontrol edin, kasaya karttan kaçak olabilir belki, özellikle ses yongası bölümünde bir temas olma ihtimali yüksek.
 
Buradaki mantığı anlayamadım, nasıl bir gerekçe ile yer değişiminde sorun çözülecek açıklayabilir misin?
Hocam bu çözüm getirmez. Sizin eliniz topraklama görevi gördüğü için kasa ile mikrofon ya da ses yongasının arasındaki kısa devreyi topraklıyor ve mikrofonun çalışmasını engellediği için de cızırtıyı kesiyor. Mikrofon kablosunu çıkarın, ses kartının ya da anakartın kasanın iletken bölümüne temas edip etmediğini kontrol edin.
Titreşimi minimuma indirerek
Cızırtının titreşimden kaynaklandığını düşünmüyorum.
 
Yer değiştirmeyle çözülmüyor onu da denemiştim. Sorun öyle bir sorun ki nadir de olsa bazen kendi kendine düzeliyor bir gün açıyorum bilgisayarı sorun yok mikrofon çalışıyor temasta bulunmam gerekmiyor.
Anakartımın kasa ile temas edip etmediğinimi kontrol edeyim şimdi ?
 

Geri
Yukarı