Mikrofondan kaydedilen ses kayıtları dinlerken tek taraftan geliyor

onlmrc

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ben SteelSeries Arctis 3 kullanıyorum mikrofonu mikrofon (2 Realtek (r) Audio) olarak seçince kaydedilen ses iki taraftan da geliyor ama bu modda gürültü engelleme olmadığından ses kalitesi kötü oluyor ancak kulaklığımın yazılımı olan SteelSeries Sonar - mikrofonu seçtiğimde kaydedilen ses tek taraflı geliyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bilen kişiler nasıl yapacağımı anlatırsa sevinirim.

(Video izlerken falan sesler düzgün geliyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
kk mikrofon mono olabilir. Kulaklıklar hep stereo olur. Eğer başka stereo alette deneyip çalışıyorsa, sorun değildir. Stereo Çift taraftan kaliteli sesler verir. Monoda 2 kanaldanda aynı ses çıkar. Mono kulaklıklarda ya da kulaklığın/telefonun/aygıtın kanalları birleştirme monolaştıma özelliği varsa, onla dene.

Arkadaşlar merhaba. Ben SteelSeries Arctis 3 kullanıyorum mikrofonu mikrofon (2 Realtek (r) Audio) olarak seçince kaydedilen ses iki taraftan da geliyor ama bu modda gürültü engelleme olmadığından ses kalitesi kötü oluyor ancak kulaklığımın yazılımı olan SteelSeries Sonar - mikrofonu seçtiğimde kaydedilen ses tek taraflı geliyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bilen kişiler nasıl yapacağımı anlatırsa sevinirim.

(Video izlerken falan sesler düzgün geliyor.)

AMD üzerinden mi kayıt alıyorsun NVIDIA mı?

kk mikrofon mono olabilir. Kulaklıklar hep stereo olur. Eğer başka stereo alette deneyip çalışıyorsa, sorun değildir. Stereo Çift taraftan kaliteli sesler verir. Monoda 2 kanaldanda aynı ses çıkar. Mono kulaklıklarda ya da kulaklığın/telefonun/aygıtın kanalları birleştirme monolaştıma özelliği varsa, onla dene.
O özelliğin olup olmadığına nereden bakabilirim kulaklık yazılımına falan baya baktım ancak öyle bir şey göremedim.

Mikrefon ayarları kısmını atar mısın bende daha önce böyle bir durum yaşadım.
1738181748992.png

Burayı mı?

O özelliğin olup olmadığına nereden bakabilirim kulaklık yazılımına falan baya baktım ancak öyle bir şey göremedim.

Eki Görüntüle 2411095
Burayı mı?
Windows 10 arama kısmına mono yazın. Mono sesi aç veya kapat seçeneği çıkacak orayı açın.
UYARI: BU İŞLEM DİNLEDİĞİNİZ STEREO MÜZİKLERİ MONOYA DÖNÜŞTÜRÜR! SES KALİTEN KÖTÜLEŞEBİLİR! Buna karşı yapabileceğin 2 şey var 1. Sürücüleri Güncellemek Sürücüleri günceleyince belki düzelebilir. 2. Mikrofonu Değiştirmek Mikrofonu değiştirebilirsin. Eğer sorun devam ederse; Bilgisayarın aux girişi/çıkışını (anakart ile ilgilidir.) kontrol etmeli, USB ise bilmiyorum usb mikrofon kullanmadım. ve Bluetooth sa bluetooth sürücüsünü/alıcısı vericisini güncellemeli/değiştirmelisin. Bence bu kadar şeye değmez direk mono yapıp kapatmanı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı