Mikrofonla video kaydederken nefes sesi geliyor

Merhabalar. YouTube için video çekiyorum ve sesimi kaydederken mikrofon nefes sesimi ve ağzımdan çıkan sesleri kaydediyor. Bu beni rahatsız ediyor ve editlerken o kısımları kesmek zorunda kalıyorum ve beni bayağı zorluyor. Kulaklık mikrofonu kullanıyorum. Kulaklığım Sharkoon B1 ve mikrofonu gayet iyi. Sesime az da olsa bass ekliyorum ve bu da nefes sesimi daha çok alması demek. Mikrofonu ağzımdan uzaklaştırınca ses az geliyor maalesef. Bu yüzden az da olsa yakın tutuyorum ve bu sefer de bu sorun meydana geliyor. Nasıl bir ayar yaparsam böyle sesler gelmez? OBS ile kayıt alıyorum.

Sesinizi Audio City programıyla kaydedip sesle gürültü ekleme gibi filtreler uygulayarak oynarsanız sorununuz ciddi anlamda çözülür video çekerken normale kıyasla daha sessiz nefes alın havayı ağzınızdan vermemeye özen gösterin mikrofona sünger vs takarak pop filter oluşturun.
 
@Nefrioble
Premier'den Effects>Auido Effects>Obsolote Auido Effects>"Adaptive Noise Reduction" uygulayın. Sonra Effect Controls > "DeNoise" kısmından "Edit" > "Heavy Noise Reduction" seçeceksiniz. Karmaşık geldiyse videosunu izleyebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı