Millenicom başvuru sürecim

Eğer 99 Mbps yerine 100 Mbps olursa DSLAM bu durumda kilit mi yapıyor? Arayıp 100 yaptırmasam mı acaba? Eğer kilit vuruyorsa açtırması mesele demişti birisi, hiç uğraşmasam böyle mi dursa acaba.

Eki Görüntüle 807301

Elbette TT'den kötü değerlere sahip ama şu an için memnun olsam da olmasam da yapabileceğim hiçbir şey yok ama idare edeceğini düşünüyorum ve Comnet gibi saçma sapan dalgalanma yok hızımda.
Hat değerlerine göre DSLAM kilidi mevcut değil amam 100 Mbps tam tanımlı olursa girebilir 😀

Banada öyle geliyor ama denemekten zarar gelmez. Eğer deneyecekseniz böyle bir fikir sunabilirsiniz hocam.
100 Mbps üstü tanımlansa bile DSLAM kilidi tuşa basar basma devreye girer.

DSLAM kilidinin devreye girmemesi için 30a veya 35b destekli DSLAM kullanılmalı. Yüksek paketler satılmasa bile bu şart oldu artık.

FB_IMG_1605913806800.jpg

Bakın bu 35b diye geçen DSLAM. Bu arkadaş muhtemelen 300-400 metreye kadar 100 Mbps sağlayabiliyor. Limitleri laboratuvar ortamında 250 Mbps. Bunu 210 Mbps gibi sabitleyip, en yüksek paketi 190 Mbps gibi sınırlarsanız Türkiye birden şahlanır.

Atını diken kovboy olur.

O zaman hiç ellemiyorum bir de dslam kilidiyle falan uğraşmayalım. :D.
ben bunu biraz yükselteyim çünkü SNR değerim hiç iyi değil, biraz toparlansın.

Eki Görüntüle 807358

Bana oradan bir 12 Mbps versene beya :D. Benim hızım 4 Mbps düştü 🤬.
100 Mbps üstü tanımlansa bile dslam kilidi tuşa basar basma devreye girer.

Dslam kilidinin devreye girmemesi için 30A veya 35B destekli dslam kullanılmalı. Yüksek paketler satılmasa bile bu şart oldu artık.

Eki Görüntüle 807350
Bakın bu 35B diye geçen dslam. Bu arkadaş muhtemelen 300-400 metreye kadar 100 Mbps sağlayabiliyor. Limitleri laboratuvar ortamında 250 Mbps. Bunu 210 Mbps gibi sabitleyip, en yüksek paketi 190 Mbps gibi sınırlarsanız Türkiye birden şahlanır.

Atını diken kovboy olur.

Current profile 35A yazması 😕. Ama ASUS modemlerde incele yapılmıyor yani bende olmuyor o yüzden bu arkadaşın kine bir tık inanırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı