Millenicom fiber internet alınır mı?

• Konuyu başlatan xrking
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 596

xrking

Kilopat
Merhaba.
TurkNet fiber internet kullanıyorum fakat oyunlarda paket kaybı ve ping olmakta. Millenicom kullanan var mı? Önerir misiniz?

Merhaba.
TurkNet fiber internet kullanıyorum fakat oyunlarda paket kaybı ve ping olmakta. Millenicom kullanan var mı? Önerir misiniz?

Başka bir hizmete geçtiğinizde de aynı sorunu yaşamanız muhtemel ve muhtemelen Bufferbloat sorununuz var. Router-ONT-OLT cihazlarından biri yetersiz geliyor olabilir. Bufferbloat testi yaptınız mı?

Millenicom sadece fiyatı için kullanılır. Müşteri hizmetleri pek bir şeyden anlamıyor. Şu an Millenicom kullanıyorum fakat bağlantı koptuğunda teknik destek ekibi gelene kadar 3-4 gün geçiyor.

@atar1993

Hocam VDSL kullanırken türknet Bufferbloat değerleri de iyi çıkıyordu fakat sanırım alt yapı desteklemediği için sorun yaşıyordum diye düşündüm.
2 Gündür fiber türknet kullanıyorum 110 indirme 22 yükleme alıyorum fakat pinglerde gözle görülür bi iyileşme olmadı. Yine oyun içi takılmalar ara ara olabiliyor tuhaf geldi bana.

Evet millenicom diğerlerine göre bi tık daha iyi gibi fiyat olarak. Fakat interneti nasıldır bilmiyorum. Modem olarak EX3501-T0 verdi türknet. Bunda SNR yi düşürsem hızım yükselirmi acaba nasıl yapılıyor onuda bilmiyorum. veya farklı bir işlem var mı ?

NetSpeed de düşünüyorum ayrıca.

@atar1993

Hocam VDSL kullanırken TurkNet Bufferbloat değerleri de iyi çıkıyordu fakat sanırım altyapı desteklemediği için sorun yaşıyordum diye düşündüm.
2 Gündür fiber TurkNet kullanıyorum 110 indirme 22 yükleme alıyorum fakat pinglerde gözle görülür bir iyileşme olmadı. Yine oyun içi takılmalar ara ara olabiliyor tuhaf geldi bana.

Evet Millenicom diğerlerine göre bir tık daha iyi gibi fiyat olarak. Fakat interneti nasıldır bilmiyorum. Modem olarak EX3501-T0 verdi TurkNet. Bunda SNR yi düşürsem hızım yükselir mi acaba nasıl yapılıyor onu da bilmiyorum. Veya farklı bir işlem var mı?

Netspeed de düşünüyorum ayrıca.

Fiberden bahsetmiştiniz ama altyapınızda fiber var mı? SNR değerleri fiberde olmaz. Fiber kablolarda ışın aktarımı gerçekleşir. Bufferbloat testi yapıp sonucu bir paylaşabilir misiniz? Ayrıca size fiber bağlantı yapılırken verdikleri ONT'nin modelini de paylaşabilir misiniz?

@atar1993 Nokia G 010 GR Yazıyor hocam kücük kutu
Evet evet hocam fiber VDSL'i modemle birlikte iptal ettik.
Bufferbloat and Internet Speed Test - Waveform şu an yaptığım Bufferbloat sonucu böyle fakat Keenetic modemde bir yere hızımızı yazıyorduk bu testlerde çok düşük çıkıyordu o bu modemde var mı bilmiyorum hiçbir ayar yapmadım

Sorununuz santraldeki OLTnin paket sınırlamasından kaynaklı. Elinizdeki routerdan QoS ile hızınızı 100 Mbit down 20 Mbit up olarak sınırlarsanız paket kayıplarınız düzelir. Santralde yığın işleme yaparken yığın sınırının üstüne işletmeye çalıştığı için bağlantınızı kısa süreli beklemelere alarak işlem yaptığından böyle. Nokia OLT ve ONT cihazları hiçbir zaman belirlenen sınırda çalışmıyor zaten. Bende de aynı şekilde Nokia ONT var. 1000 Mbit hizmet kullanıyorum. Valorant gibi oyunlarda anlık ping yükselmesi gibi sorunları yaşıyordum. Bu Bufferbloat sorununu router arayüzündeki QoS ile düzelttim. Eğer ki size verilen router arayüzünde böyle bir özellik mevcut değilse benim gibi TP-Link routerlardan birini sipariş verip sınırlama yapabilirsiniz. Elinizdeki router hakkında detaylı bilgi bulamadığımdan size QoS ayar öneriside yapamıyorum maalesef.

@atar1993 Bu kısım mı hocam? 3. kategoride de Yok-ethernetönceliği-ipönceliği-paket uzunluğu diye 3 seçenek var.
1735918445171.png

@atar1993 Bu kısım mı hocam? 3. kategoride de Yok-ethernetönceliği-ipönceliği-paket uzunluğu diye 3 seçenek var.Eki Görüntüle 2387912

Burası genel indirme ve yükleme hız sınır uygular. Paketleri sıralama yapmaz. Paketleri sıralatmak için manuel QoS yapmanız gerekiyor. Buradan bir hız sınırlamasını deneyin isterseniz.

@atar1993 Aynı yerde yan kategoride böyle bir yer buldum hocamEki Görüntüle 2387917

Oradan Mac IP artık hangi seçeneğe göre yapacaksanız o cihazın IP adresini ya da MAC adresini girip hızı dediğim gibi sınırlarsanız Bufferbloat sorununuz düzelmesi gerekiyor. Bir deneyip Bufferbloat sonucunu paylaşabilir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı