Güvenli interneti etkinleştirdikten sonra router'ı yeniden başlattınız mı? Tarayıcınızın önbelleğini ve Windows DNS önbelleğini temizlediniz mi?
Şu da var ki, itibarı diğer firmalara göre daha az olan ISP'lerde bu tarz sorunlar yaşanabiliyor, aksaklıklar olabiliyor.
...
Güvenli internette çocuk profili whitelist, aile profiliyse blacklist metoduyla çalışır.
Turk Telekom mobil için denemiştim bir süre ancak hâlâ geliştirilmeye ihtiyaç duyduğuna kanaat getirip bırakmıştım.
Ev ağında öne çıkan bir firmanın Family DNS sunucularını kullanmak daha makul, ben öyle yapıyorum. Bazı firmalar size özelleştirme imkanı da tanırlar, NextDNS gibi, dilediğiniz şeyi panelden kolayca yasaklayabilirsiniz, panel yönetimi kolaydır. Aylık 300.000 ücretsiz sorgu sınırı tanır, bu limitten sonrasında özelleştirdiğiniz ayarlar pasifize olur, bu şekilde DNS çalışmaya devam eder.
CleanBrowsing, Yandex.DNS, DNS for Family gibi firmaların sunucuları da güzeldir, uygunsuz siteleri engellemeleri kapsamlıdır. Firmalardan birçoğuna Türkiye'deki yerel sitelerin listesini oluşturmada destek olmuştum.
Family DNS ve güvenli internetin en önemli özelliği, arama motorlarını güvenli aramaya zorlaması. Böylece sürekli site avına çıkmanız gerekmiyor, çünkü arama motoru halihazırda o siteleri sonuçlarda göstermiyor.