Millenicom Kötü Hat Değerleri

achilles132

Hectopat
Daha fazla  
Bu konu altında uzunca anlatacağım. Millenicomdan çok iyi şekilde faydalanan arkadaşlar var bu bir gerçek. Ama malasef vereceğimiz parayı zerre kuruşunu haketmeyen müşterilerinden oldum sanırım.

OLAYIN 1.KISMI

Evimde TTnet bulunmukta. Telefon direğindeki kutudan evime 4'lü iç kablo bulunuyor. Modemimde hattan max 65 mbite kadar hız alacağım yazıyor. Ama TT net tarifem 24 mbit olduğu için ulaşamıyorum. Bende Millenicom denilen serviseye geçeyim dedim telefondan onlar 50 mbit ile özgürüm kampayasından ile anlaştık. Bu sabah saha ekibi geldi. Ve zaten evime çekilmiş olan telefon kablosunu gördüler içinde 4'lü uç bulunanı. Yeni hat çekmemize gerek yok. Zaten iki tane uç başta dediler. Boşta olan ikili uca RJ11 ekli DSL kablosu ile birleştirdiler. Ve diğer ucunada porta yerleştirdiler. Sonra sözleşme ve kullanıcı adı şifresi için özel olarak bir Eleman geldi. TT net ile bağlandığım modeme yeni olarak tanımlanmış Millenicom DSL hattını modeme taktım. Eleman kullanıcı adı ve bilgileri girdi. Netim aktif oldu. Teste geçelim dedik birde ne göreyim tam bir rezalet. 50 mbit ile anlaştığım kampanya modemime 12 mbit olarak tanımlanmış. MH'yi aradım bana daha netiniz aktif olmadı aktif olduktan sonra 50 mbite çıkacak diye tam bi saçmalık cümle kurdu. Netim zaten aktive edilmişti. Eleman sözleşme bilgilerini sisteme geçirmişti. 2 saat bekledim tekrar aradım. Bu sefer bana sebenini bilmiyoruz. Arıza kaydı oluşturduk dedi. Bende onlara hanımefendi 12 mbit olarak tanımlamışsınız dememe rağmen bilgimiz yok falan diye arıza kaydı bıraktılar. Hafta içi kontrollere gelecekler.

OLAYIN 2.KISMI

Telefon kutusundan evime gelen kablonun tam ortasında ekle birleştirilmiş. Ve aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi baya oksitlenmiş. Aynı kablodan gelen iki farklı DSL bağlantısı var şu an:

1.TTnet
2.Millenicom

-TTnetin DSL bağlantısı modemde çok iyi değerler veriyor. 24/3 mbit tarifem var AKK'ne aştığım için hız düştü ama pingim 20'lerde BATMAN şehrinde oturuyorum. Bu ping değeri gayet iyi buraya göre.
-Millenicom DSL bağlantısını taktığımda modemimde onların 12 Mbit tanımlaması haricinde hat değerleri çok çok kötü. İki DSL bağlantısıda aynı siyah kalın telefon kablosunun içinden direk evime geliyor.

Bende uyanıklık yapıp, TTnetin DSL kablosunu takıp ama Millenicom'un bana verdiği kullanıcı adı şifreyi modeme girdim. TTnetin DSL hattında bana tanımlanan 24 mbit download ve uploada %95 performansla ulaştım. Ama ping aynı rezaletle kaldı.

SONUÇ

-Millenicom kullanıcı adı ve şifresini her iki DSL hattına tanımladığımda 50 pinginin altına düşmüyor. Halbuki TT netin altyapısını kullanıyorlar. Ama Millenicom Kull.Adı ve şifre TTnete DSL hattına tanımladığımda indirme hızım 12 Mbitten 24 Mbite çıkıyor.(TTnet DSL hattı bana 24 mbit sınırlama koyduğu için oraya kadar çıkıyor)
-TT netin kullanıcı adı şifresini her iki hatta tanımladığımda 20-23 pingini veriyor.

NEDENLER

-iki farklı DSL hattı aynı kablodan gelmesine rağmen neden Millenicomun hat değerleri çok kötü. Aşağıda resim paylaştım ortadan ekle birleştirilmiş. Millenicom için ayrılan iki uçta kablonun içinde zedelenme mi var? Nasıl düzeltebilirim? TTnet DSL hattı da aynı siyah kablonun içinden geliyor ama hat değerlerim mükemmel.
-Saha ekibi yeni çektiğim millenicom başvurusu için Yeni kablo çekmedi, itiraz edip illa yeni hat çektirme hakkım var mıdır?
-Kendi masrafımla telefon Kutusundan elektrikçi çağırıp CAT6 kablosunun bi ucunu soyup ikili bakır kabloya RJ11 taksam ,elektrikçide diğer CAT6 ucunu aynı renklerdekini şu an bana verilen porta taksa hat değerlerimde iyileşme olur mu?
-Kurulum ücretlerinden kasıt nedir?(YENİ kablo ve modeme iki kelimenin girilmesi değil midir?)

Umarım yardımcı olacak arkadaşlar vardır. Yoksa 14 günde cayma hakkımı kullanarak bu saçmalığa bir son vereceğim.

1.png 2.png 3.png 4.png 4.png 5.png 6.png 7.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı