Milli Benliğimizi ve Duygularımızı Kayıp Mı Ediyoruz?

Ne kadar cahilce ne kadar bilimden uzak gerçeklerden uzak bir mesaj yazmışsın, faşist diktatör görmeyi istiyorsan 1950'den öncesine bir baksan iyi olur, bu konu toplumla ahlakla aile ile ilgilidir, toplumun bu hale gelmesinin sebebi cumhuriyet kurulduğundan beri ahlaka aileye yapılan saldırılardır, umarım bu konuda biraz okursun.
Bu konuda yanlış düşünüyorsun, müslümanlar bilime bir çok katkıda bulunmuşlardır, bu konuda
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video'yu izlemelisin, birde bu filmi izle.Eki Görüntüle 280832

Su anda bu haldeysek insanları ikiye bölen malum kişi sayesindedir. İnsanlara köpek muamelesi yapıp %50 yi evde zor tutuyoruz diyen kişi sayesindedir. Şehitlere kelle *po ya "SAYIN" diyen kişi sayesindedir. Daha bunun gibi sayfalarca yazarım ama profil resmini gördükten sonra vazgeçtim uğraşmaya değmez.

Su anda bu haldeysek insanları ikiye bölen malum kişi sayesindedir. İnsanlara köpek muamelesi yapıp %50 yi evde zor tutuyoruz diyen kişi sayesindedir. Şehitlere kelle *po ya "SAYIN" diyen kişi sayesindedir. Daha bunun gibi sayfalarca yazarım ama profil resmini gördükten sonra vazgeçtim uğraşmaya değmez.
Öncelikle sen siyasete giriyorsun, bu ayrı bir konu, buradaki konumuz toplum bilimi ile ilgili, toplumun ahlakı bozulmuşsa hükûmet ne yapabilir ki, burada değişmesi gereken hükûmet değil toplumdur düzendir.

Bu konuda yanlış düşünüyorsun, müslümanlar bilime bir çok katkıda bulunmuşlardır

Ben, Müslümana alimlerin büyük çoğunluğunu yabancı bilim insanları kadar icat yapmamışlar dedim.

Müslümanların da bilime katkıları olduğunu biliyorum ama bazı güç zehirlenmesi yaşayan zatlar diyor ki ''Amerika kıtasını Müslümanlar keşfetti'' ne kadar çok güldüğümü anlatamam burada. :ROFL: Bilgi ve cevabı aşağıda.

İspanyollardan Erdoğan'a yanıt: Amerika'yı Müslümanlar keşfettiyse bunu ispat edin

Lütfen milli benlik ve sosyal sorunları tartışmaya çalışalım. Keşke ''Müslüman'' yazmasaydım, pişman ettiniz ulan! :D

Öncelikle sen siyasete giriyorsun, bu ayrı bir konu, buradaki konumuz toplum bilimi ile ilgili, toplumun ahlakı bozulmuşsa hükûmet ne yapabilir ki, burada değişmesi gereken hükûmet değil toplumdur düzendir.
Hocam ne yazdığından haberin var mi Allah'a aşkına ? Hükümet ne yapabilir diyorsun ben ne diyeyim ki sana.
Hükümeti savunan insanlarla konuşmayı bıraktım ben çünkü hiçbir şey değişmiyor. Sadece yukarıda yazdığım şeylere bak ben kime oy veriyorum diye düşün. Hadi eyvallah

Açtığım konu milli benlik ve insan sağlığı ile ilgili. Ayrıca ülke son 15 yıldır bu durumda değil. İyi parti veya kötü parti kavgası yapmayın lütfen. Hiç kimse dört dörtlük değil. 15 yıl diyerek suçu sadece bir kesime atmak yanlış. Bu da bizi böler. 40 yıldan daha fazladır böyleyiz. Yani sadece 100 kişiden 1'i suçlu değil.

Zihniyet değişirse hükumette kendini değiştirmek zorunda kalır. Ya da direk başını alır ve gider.
Tekrar uyarıyorum, lütfen siyasete girmeyin. Ayrıca birbirinize ezik veya aptal muamelesi yapmayın. Kalpler kırılmasın.

Hepimiz, "Hükumet ırk, din ve dil ayrımı yapıyor." diyoruz ama zaten Türkiye'nin büyük kısmı böyle. Demek ki izin veren bizlermişiz. Kısacası zihniyet değişirse, bizi bize kırdıranlar da başını alıp, gider.

Lütfen birbirinize hakaret etmeyin. Kavga için değil, sevgi için konu açtım.

Açtığım konu milli benlik ve insan sağlığı ile ilgili. Ayrıca ülke son 15 yıldır bu durumda değil. İyi parti veya kötü parti kavgası yapmayın lütfen. Hiç kimse dört dörtlük değil. 15 yıl diyerek suçu sadece bir kesime atmak yanlış. Bu da bizi böler. 40 yıldan daha fazladır böyleyiz. Yani sadece 100 kişiden 1'i suçlu değil.

Zihniyet değişirse hükumette kendini değiştirmek zorunda kalır. Ya da direk başını alır ve gider.
Tekrar uyarıyorum, lütfen siyasete girmeyin. Ayrıca birbirinize ezik veya aptal muamelesi yapmayın. Kalpler kırılmasın.

Hepimiz, "Hükumet ırk, din ve dil ayrımı yapıyor." diyoruz ama zaten Türkiye'nin büyük kısmı böyle. Demek ki izin veren bizlermişiz. Kısacası zihniyet değişirse, bizi bize kırdıranlar da başını alıp, gider.

Lütfen birbirinize hakaret etmeyin. Kavga için değil, sevgi için konu açtım.
Kimse kimseye hakaret etmiyor tabi ki hocam güzelce konuşuyoruz ama siyaset hayatın her yerinde özellikle bizim için, istemesende konuşuyorsun. Gidip arabana benzin alsan pahalı, sebebi ne ? Marketten ekmek alsan pahalı o da aynı sebep. Demek istediğim , haklısın sadece 15 senedir böyle değil bu durum ama bu son zamanlarda bence en kötü dönemi yaşıyoruz. İnsanları bölen onlar, "Zengin askerden muaf olucak ama fakir ölücek yok yaa " deyip bedelli yi çıkaran onlar. %50 lik kısma hitap edip insanları bölen onlar. Bak daha siyasi ismi vermedim ama kimden bahsettigimi anlamışsınızdır. Öyle bir duruma geldik ki siyasetsiz tek kelime hayattan konuşamıyorsun ben ne yapayım..

Sizce neden böyle? Tanrı, 80 milyon insana büyü yapıp, birden onları duygusuz varlıklar mı yaptı?

Buna da bir şey yazacaktım da o kadar uzun yazmışsınız ki unuttum bunun geçtiğini. :)

Bence bunun sebebi artık insanların birbirlerine güvenmemeleridir. Öyle bir devirdeyiz ki, ''babana bile güvenme'' diyorlar. İnsan anne-babasına güvenmeyecekse kime güvensin ki bu hayatta?

Hırsızlık, her an bomba patlama tehlikesi, dolandırılma, cinayet, tecavüz, adam kaçırma-alıkoyma, işkence vs. vs. bunlar bu ülkede çok sık yaşandığı için artık 80 milyon insana normal geliyor diye düşünüyorum. Yani düşünün mesela şu ülkede, her gün kaç insan başkalarının yaptığı kötü şeyler/vicdansız-haysiyetsiz davranışlar yüzünden hayatını kaybediyor?

Buna da bir şey yazacaktım da o kadar uzun yazmışsınız ki unuttum bunun geçtiğini. :)

Bence bunun sebebi artık insanların birbirlerine güvenmemeleridir. Öyle bir devirdeyiz ki, ''babana bile güvenme'' diyorlar. İnsan anne-babasına güvenmeyecekse kime güvensin ki bu hayatta?

Hırsızlık, her an bomba patlama tehlikesi, dolandırılma, cinayet, tecavüz, adam kaçırma-alıkoyma, işkence vs. vs. bunlar bu ülkede çok sık yaşandığı için artık 80 milyon insana normal geliyor diye düşünüyorum. Yani düşünün mesela şu ülkede, her gün kaç insan başkalarının yaptığı kötü şeyler/vicdansız-haysiyetsiz davranışlar yüzünden hayatını kaybediyor?

Aslında soruma, yazımın içinde cevap vermişim. Bunun tek sebebi mahalle ruhunun ölmesidir. Birlikten kuvvet doğar demişler.

Şimdi el öpme, saygı, sevgi, muhabbet diye bir şey kalmadı. Artık kimse bayramları kutlamıyor, kimseler birleşmiyor. Değil dini bayram, milli bayramlar bile kutlanmaz hale geldi. Bu gün ben bile paranoyak olacak noktaya geldim. Açıyoruz televizyonu, bakıyoruz; "Kardeşinin bebeğinin tedavi parasını çaldı." diye haber. Gerçekten psikolojimi bozuyor böyle şeyler. Niye? Çünkü ekonomik durumumuz yüzünden. Hayat artık insanları çalmaya, çırpmaya zorluyor. Bu yüzden daha insanlar 6-7 yaşındayken hırsızlık yapabiliyor. Diğer sebep ise bilgisayarlar yüzünden. Çocuklar o kadar ciddi şekilde bilgisayar bağımlısı oldu ki, artık odalardan çıkmıyorlar. Ortada insanlar arası ilişki diye bir şey kalmazsa, güven diye bir şeyde kalmaz. Bu gün kime sorsanız akrabaları ile küsmüştür.

@AsjasFıdas1000 dostum siz de biraz duygusalsınız sanırım. Bir insan 80 milyon insanı düşünemez. Ya da bunların içinde zor durumda olanı düşünemez. Her koyun kendi bacağından asılır demişler.

Ekonomi gerçekten berbat, bunu ekonomik değerlere bakmadan bile anlayabilirsiniz. Kaç aydır şu Sosyal'de bilgisayar bileşenlerinin fiyatlarının düşeceğini düşünerek konu açanlar var, sanırım onlar ekonomik durumun ne olduğunun farkında değiller.

Hırsızlık hat safhada bu ülkede, hangi şehre giderseniz gidin artık köylerde bile insanlar birbirinden korkar olmuş birisi bana bir şey yapar diye. İstanbul'da Esenyurt'u bilirsiniz. Tam bir ''Hırsızlar Şehri''.

Bir de teknoloji bağımlığı var efendim, sonuna kadar katılıyorum size. Eskiden ben arkadaşlarımla günde belki de 5-6 saat kadar dışarıda oyun oynardım. Futbol, basketbol, voleybol, ortada s*çan, misket, üç taş, dokuz taş, sapan... Hatta engebeli bir kaldırıma tebeşirle baş uçtan son uca kadar çizgi çizer kapaklara parmaklar vurarak o çizgiden ilerlemeye çalışırdık, ismine de ''hazine'' derdik, sanki sonunda bir hazine varmış gibi. Vallahi anılarım depreşti. :cry:

Sokağa bakıyorum şimdi çocuk sesi diye bir şey yok. Hepsinin elinde telefon/tablet, evinde de bilgisayar var. Habire oyun oynayıp Enes Batur denen şah-ı rezaleti izliyorlar. Yazık cidden. Vakitlerini boşa harcadıklarından hiç haberleri yok. Asıl eğlence kesinlikle sokakta ama anlayan çocuk yok bunu...

Hocam ne yazdığından haberin var mi Allah'a aşkına ? Hükümet ne yapabilir diyorsun ben ne diyeyim ki sana.
Hükümeti savunan insanlarla konuşmayı bıraktım ben çünkü hiçbir şey değişmiyor. Sadece yukarıda yazdığım şeylere bak ben kime oy veriyorum diye düşün. Hadi eyvallah
Öncelikle olayı siyasete sokan sensin, mesajımın siyasi olduğunun farkındayım, sen bu konuya mesaj yazarken siyasi yorumlar katıyorsun, konu en başından siyasete girmemeliydi.
Öncelikle sen siyasete giriyorsun, bu ayrı bir konu,
Bunu yazmamın sebebi konunun en başından siyasi olmadığını belirtmekti, tamamıyla toplumla ilgili olduğunu söylemeye çabaladım, ama bu şu anlama gelmiyor, senin yaptığın siyasi yorumlara cevap vermeyeceğim anlamına.
Ne kadar cahilce
Burada sana cahil demedim, amacım söylemlerini hedef almaktı, faşist diktatör diyorsun faşistin diktatörün anayasası olmaz, TCK'da cumhurbaşkanına hakaret etmek suç sayılmış, devlete ait belgeleri yayınlamak suç sayılmış, sen faşist diktatör diyorsun.
Hükümeti savunan insanlarla konuşmayı bıraktım ben çünkü hiçbir şey değişmiyor.
Hükûmetin değişmesinin toplumla ahlakla aile ile ne ilgisi var anlamadım.
İnsanları bölen onlar, "%50 lik kısma hitap edip insanları bölen onlar.
Bu konuda birde dönüp eskiye bakmalısın, toplum nasıl bölünürmüş tarih bize gösterir, 28 şubatta toplumu bölmüyorlarmıydı, entelektüeller ile elitler ile toplumun bir mesafesi yokmuydu, bu ülkenin muhafazakâr kesimi ayrıma uğramıyormuydu, sırf başörtülü diye tesettürlü diye kızların eğitimine engel olunmuyormuydu, bunların görüntüleri kayıtları var bunları bulabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı