Mimari çizimler için kullanılacak mouse önerisi

mkalpkiray

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Daha önceden de benzer bir konu açmıştım ama hala daha bulamadım maalesef. Bana özellikle iş için (mimari çizim genelde) kullanabileceğim, sık sık olmasa da arada oyun da oynayacağım bir mouse lazım. Öncelikli arayışım G300s gibi makro tuşları olsa güzel olur, makrolara klavye kısa yolları atıyorum genelde. Fikir belirten arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Bütçe sınırlamam yok ama bir mouse a da 5-10 k para vermek istemem. Şahsi bilgisayarıma Superlight 2 aldım o mouse muazzam ama iş için bir tane arıyorum dediğim gibi makrolu olsa daha iyi olur. G500 serisi falan diyenler oldu ama o da kablosuzu çok para sanki.

Hocam yani oyun için ve iş için ben iki farem var ve dönüşümlü kullanıyorum. İkisinin de amacı farklı sonuçta. Eğer sizin de bu aklınıza yatarsa alanında rakibi çok olmayan Logitech MX Master 3S öneririm. Bütçeniz varsa eğer yeni çıkan MX Master 4 modeli de harika özelliklere sahip. Hatta makro haricinde bir çok ekstra görev de atayabiliyorsunuz fareye. Programlar arası kendi kendine otomatik makro ve ayar geçişi dahi yapıyor.

Hocam yani oyun için ve iş için ben iki farem var ve dönüşümlü kullanıyorum. İkisinin de amacı farklı sonuçta. Eğer sizin de bu aklınıza yatarsa alanında rakibi çok olmayan Logitech MX Master 3S öneririm. Bütçeniz varsa eğer yeni çıkan MX Master 4 modeli de harika özelliklere sahip. Hatta makro haricinde birçok ekstra görev de atayabiliyorsunuz fareye. Programlar arası kendi kendine otomatik makro ve ayar geçişi dahi yapıyor.

Hocam teşekkür ederim cevabın için ama o mouse da çok fazla makro yok gibi. Sadece ileri geri tuşları ve sol altta bir tuşumsu bir şey var diye biliyorum. Genelde editlerde falan kullanılıyor.

Hocam biraz araştırmanızı öneririm. Teknik çizimciler, 3d modelciler, grafik tasarımcılar, editçiler, mimarlar ve müzik editörleri de genelde bu fare ile çok rahat ediyor. Ayrıca konu biraz da ergonomi. Çok ergonomik ve saatlerce kullanmaktan zevk alacağınız, switch sesi de hiç olmayan bir fare. Gece dahi rahatlıkla çalışabiliyorum kimseyi rahatsız etmeden.

1761140357874.png

1761140378861.png

Ayrıca gesture hareketleri de var. Başparmak kısmındaki dokunsal gizli düğme ile basılı tutarken her yöne bir şey daha atayabiliyorsunuz. Yani dışardan baktığınız kadar basit değil. Ayrıca kendi alıcısına da 6 adede kadar Bolt ile çalışan cihaz tanımlayabiliyorsunuz. Ben MX Master Keys ile birlikte kullanıyorum tek alıcı ile.

1761140526121.png

Aplikasyona özel ayar atama da var. Chrome o an açıkken farklı, çizim programı açıkken farklı kısayollar makrolar falan oluyor. BUnu kendisi otomatik algılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı