Mimarlık bölümünde kız mı çok erkek mi?

Gablanify

Hectopat
Arkadaşlar lise nakil aldırdım hayırlısıyla bu sene inşallah düzgünce sınıfı geçeceğim. Ben inşaat teknolojileri alanını yani mimarlık bölümünü seçtim ve merak ettiğim şey şu. Sınıf mevcudunda kız mı fazla erkek mi?

Arkadaşlar lise nakil aldırdım hayırlısıyla bu sene inşallah düzgünce sınıfı geçeceğim. Ben inşaat teknolojileri alanını yani mimarlık bölümünü seçtim ve merak ettiğim şey şu. Sınıf mevcudunda kız mı fazla erkek mi?
Üniversiteye göre değişir, misal iç mimarlıkta genel olarak kız çok olur bence çünkü erkeklerin ilgi alanı değil pek.

Yökatlas'tan ilgili üniversitelerden birine girip "Yerleşenlerin Cinsiyet Dağılımı" panelinden görüntüleyebilirsin. Mesela İTÜ mimarlık bölümünde 41 kadın 21 erkek öğrenci varmış. Tabii bunlar üniversite için sen liseyi soruyorsun sanırım en üstteki arkadaş üniversiteye göre değişir demiş o yüzden üniversite hakkında bilgi verdim.

Üniversite için İnşaat Teknolojileri de burada:

YÖK Atlas'tan ilgili üniversitelerden birine girip "yerleşenlerin cinsiyet dağılımı" panelinden görüntüleyebilirsin. Mesela İTÜ mimarlık bölümünde 41 kadın 21 erkek öğrenci varmış. Tabii bunlar üniversite için sen liseyi soruyorsun sanırım en üstteki arkadaş üniversiteye göre değişir demiş o yüzden üniversite hakkında bilgi verdim.

Lisede nasıl olduğunu da görebilsem keşke.

İTÜ mimarlıkta okuyorum. "mimarlık" bölümünde sınıf 75 ise 45'i kızdı. Değişir. 🙂

Kolay gelsin hocam size de ama ben lise öğrencisiyim ve 9. sınıfım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı