Mimarlık boş bir bölüm mü?

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Merhabalar. Şimdi konuya geçiyorum. YKS’ye hazırlanıyorum. ODTÜ Mimarlık istiyordum ama çok zor. Şimdi Çukurova Üniversitesi Mimarlık düşünüyorum. Ama ailem buna kesinlikle karşı çıkıyor. İşsiz kalırsın diyorlar. Yani kendimi geliştirdikten sonra, deneyim tecrübe kazandıktan sonra neden işsiz kalayayım? Çok sevdiğim bir meslek. Yapmayı çok istediğim bir meslek. Mimar olmayanlar bile yapay zeka ile bu işi yapabiliyormuş. Boş bir bölümmüş. Kör girse kör kazanırmış. Böyle saçma sapan şeyler duyuyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Berber fln da mimar olabilir bir belgesi yok zaten etraf mimar dolu mimar olursanız bir mimarın yanında asgeri üçretin 5-6knın fazlasında çalışırsınız fakat mimarlık ofisi açarsanız bunlar değişir.

Mimarlık ofisi açabilecek durumda olurum. Ben aslında diyordum ki yüksek lisansta yaparım. İyi bir firmada çalışırım. Sonradında ofis açarım diyordum. Ofis açarsam mı daha iyi olur yani?

“Mimar olmayanlar bile yapay zeka ile bu işi yapabiliyormuş.” sen bu söylediğine inandın mı güzel kardeşim? 3 yıldır piyasada olan bir mimar olarak tanıdık inşaat sektöründe olan birileri yoksa girmeni tavsiye etmem hayatın kayar.

Hocam babamın çevresi var geniş. Ama bilmiyorum yani. İlerde ne olur bilemeyiz. Ben inşaatta çok para var diye biliyordum. Gerçekten bu kadar işsizlik var mı ya? Sizde peki durumlar nasıl? İyi kazanıyor musunuz? İş hayatınız nasıl?

Mimarlık ofisi açabilecek durumda olurum. Ben aslında diyordum ki yüksek lisansta yaparım. İyi bir firmada çalışırım. Sonradında ofis açarım diyordum. Ofis açarsam mı daha iyi olur yani?

Mimarlık ofisinde çalışanlar zaten az para alıyor mimar parası almıyor yani mimar mezunlarını büyük yıllardır sektörde mimar olanlar yanına alıyor az bir parayla çalıştırıyolar bir mimarlık ofisi açsanız bile acayip riskli olur piyasada yenisiniz zaten çoğu firma yıllardır aynı mimarlarlan çalıştığı için ama mimar olmak farklı mimarlık ofisi olmak farklı bir şey.

Para kesinlikle var yalnız birilerinin yanında en fazla 2 askeri ücret alırsınız. Kendi ofisini açmadan güzel paralar kazanamazsın. Birde aşırı mezun var o yüzden ucuza çalıştırıyorlar başka alanlara yönelmeni tavsiye ederim.

Benim bildiğim en kötü 35-40k civarı kazanılıyor diye biliyordum. O da iyi bir inşaat firmasında. Ama yanlış anlaşılmasın. İç Mimar olmayacağım ben. Mesela kimse desem Mimar olacağım diye yok herkes kendi evini kendi yapıyor. İnsanlarda anlama kapasitesi yok maalesef.

Mimarlığın streside çok olur mental anlamda fln olarak ustayı çağrırsın usta o gün gelir o gün gelmes önce boya yapılır elektrikçi sonra gelir fln filan usta mağışları bayağı fazla zaten ben elektrikciyim okuyorum daha 1 aylık bir inşaatın aylığı 90bin TL'den başlıyor.

Ama sevdiğim bu meslek hocam. Başka bölüm okudum diyelim. Ömür boyu işkence çekeceğim. Anlamamda yaptığım işi.

Hocam artık o dedikleriniz çekilir. Her işte stres vardır. Stres olmayan bir iş var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…