064batu
Femtopat
Daha fazla
Arkadaşın bahsettiği 3D yazılımların maalesef M1 ya da Rosetta 2 desteği bulunmamakta. O yüzden bu işlerle uğraşan arkadaşlar için ben MacBook yerine Windows tabanlı bilgisayarlar öneriyorum. Gelelim nasıl bir bilgisayar seçilmesi gerektiğine. Mimarlıkta bilgisayarları en çok zorlayan konu render süreleri oluyor. O yüzden render yazılımları için bir seçim yapılması gerekmekte. V-ray yazılımı, hem ekran kartı hem de işlemci odaklı render alabilmekte. Ekran kartında özellikle NVIDIA, geliştirdiği CUDA çekirdekleri sayesinde render konusunda üstünler. Lumion keza ekran kartı odaklı render alıyor. Şimdi asıl soru şu. Benim ekran kartına fazladan verdiğim para verimliliği nasıl etkileyecek? Açıkçası pek fazla etkilemeyecektir. Çünkü ekran kartı fiyatları maalesef bu performans artışını verimli yapmıyor. Onun yerine işlemciye verilen fark, verimliliği daha fazla etkiliyor. Şahsi fikrim arkadaşının çok çekirdekli, çoklu çekirdek performansı iyi olan bir işlemcili dizüstü alması olacaktır. Tamamlayıcı etken olarak yine iyi bir ekran kartı tercih edilebilir ama işlemciye gömülü grafik işlemciler de fazlasıyla iş görecektir. Maalesef uzun zamandır bilgisayar fiyatlarına bakamıyorum ama en azından arkadaşa nasıl bir bilgisayar tercih etmesi gerektiğini izah etmek istedim.