Lenovo LOQ'ya da Legion serisine bak.
Victus Acer Nitro ASUS TUF gibi dandik 25ms panele sahip değiller.
LOQ legiona göre biraz daha ucuzdur ama yine de kalitelidir. Sogutma malzeme kalitelidir.
katılıyorum, her ne kadar patlasada çatlasa da disslike atsa da millet hp victus acer nitro asus tuff msi katana thin cyborg gibi çöplere yanaşmayın, Lenovo Legion veya LOQ serisine bakLenovo Loq ya da Legion serisine bak.
Victus acer nitro asus tuf gibi dandik 25ms panele sahip değiller.
LoQ legiona göre biraz daha ucuzdur ama yine de kalitelidir. Sogutma malzeme kalitelidir.
LOQ giriş veya orta segment, soğutma da aşırı iyi değil. Çöp dediğin cihazlardan farkı nedir? Kendi cihazımı öveceğim diye diğer cihazları gömmeye çalışmayın.katılıyorum, her ne kadar patlasada çatlasa da disslike atsa da millet hp victus acer nitro asus tuff msi katana thin cyborg gibi çöplere yanaşmayın, Lenovo Legion veya LOQ serisine bak
LOQ giriş veya orta segment, soğutma da aşırı iyi değil. Çöp dediğin cihazlardan farkı nedir? Kendi cihazımı öveceğim diye diğer cihazları gömmeye çalışmayın.
İşlemci sıcaklığı nerede? Ekran kartı sıcaklığını ne yapayım? Fazla ısınan bir şey değil ekran kartı.aynen ya biz katıksız fanboyuz kendi cihazımızı aptallar gibi savunuyoruz yapacak bir şey yok tercih meselesi, alacak olan da kendi tercihine göre alacak yine de
Eki Görüntüle 1941614
call of duty modern warfare 2 extreme ayarlar aydın sıcağında normal oda sıcaklığı klima kapalı (cod tam ekrandayken print screen çalışmıyor diye pencereliye aldım oyunu)
Eki Görüntüle 1941631
resident evil 7 tüm ayarlar en yüksekte, resim kalitesi 1.0 yerine 1.5 olarak ayarlı
Eki Görüntüle 1941647
pubg işlemci ağırlıklı oyun, işleme ölçeği %120, kenar yumuşatma, doku, görüş uzaklığı ultra, geri kalan ayarlar kapalı veya çok düşük, directx12 de, 140 fps mi 139 fps ye mi ne gsync ve vsync açık olduğundan kilitli, nvidia da ultra düşük gecime modu da açık
Eki Görüntüle 1941664
buda cyberpunk 2077, dlss 3 frame generation açık, kalite ultra, ray tracing ultra
2023 Türkiye'sindeki 40.000 liraya daha iyisini de sana zahmet gönderimi alıntılıyarak bırakıver.
anakart sıcaklığına bakmayın bu arada program yanlış göstermekte, kendini anlık güncellemiyor oyunları kapattıktan sonra fark ettim, hw monitörü keşke silmeseydim, bi 39 ta bi 68 de kalmış şuan bilgisayar soğudu neredeyse ancak hala anakart 68 gösteriyoraynen ya biz katıksız fanboyuz kendi cihazımızı aptallar gibi savunuyoruz yapacak bir şey yok tercih meselesi, alacak olan da kendi tercihine göre alacak yine de
Eki Görüntüle 1941614
call of duty modern warfare 2 extreme ayarlar aydın sıcağında normal oda sıcaklığı klima kapalı (cod tam ekrandayken print screen çalışmıyor diye pencereliye aldım oyunu)
Eki Görüntüle 1941631
resident evil 7 tüm ayarlar en yüksekte, resim kalitesi 1.0 yerine 1.5 olarak ayarlı
Eki Görüntüle 1941647
pubg işlemci ağırlıklı oyun, işleme ölçeği %120, kenar yumuşatma, doku, görüş uzaklığı ultra, geri kalan ayarlar kapalı veya çok düşük, directx12 de, 140 fps mi 139 fps ye mi ne gsync ve vsync açık olduğundan kilitli, nvidia da ultra düşük gecime modu da açık
Eki Görüntüle 1941664
buda cyberpunk 2077, dlss 3 frame generation açık, kalite ultra, ray tracing ultra
2023 Türkiye'sindeki 40.000 liraya daha iyisini de sana zahmet gönderimi alıntılıyarak bırakıver.
İşlemci sıcaklığı nerede? Ekran kartı sıcaklığını ne yapayım? Fazla ısınan bir şey değil ekran kartı.
MSI Afterburner gibi bir programdan bak.anakart sıcaklığına bakmayın bu arada program yanlış göstermekte, kendini anlık güncellemiyor oyunları kapattıktan sonra fark ettim, hw monitörü keşke silmeseydim, bi 39 ta bi 68 de kalmış şuan bilgisayar soğudu neredeyse ancak hala anakart 68 gösteriyor
işlemci en üstte yazıyor ya? gözlerde sorun mu var? amd işlemcinin adının yanına radeon grafik birimini de yazmış, görev yöneticisinde bile öyle görünüyor
Eki Görüntüle 1941672
anakart sıcaklığına bakmayın bu arada program yanlış göstermekte, kendini anlık güncellemiyor oyunları kapattıktan sonra fark ettim, hw monitörü keşke silmeseydim, bi 39 ta bi 68 de kalmış şuan bilgisayar soğudu neredeyse ancak hala anakart 68 gösteriyor
işlemci en üstte yazıyor ya? gözlerde sorun mu var? amd işlemcinin adının yanına radeon grafik birimini de yazmış, görev yöneticisinde bile öyle görünüyor
Eki Görüntüle 1941672
msi afterburneri sevmiyordum donanım testi için kurmuştum iyi bari sıcaklık gösteriyormuş bu dursun dedim hw monitörü geçen günü mü ne kaldırmıştım keşke kaldırmasaydım, anakart hariç hepsini anlık veriyor anakart bilmem kaç dakikada bir güncelleniyo yeni fark ettim onu buraya yüklerkenMSI Afterburner gibi bir programdan bak.
buradaki sıcaklıklar dengeli performans profilinde kaydedilmiş olup, laptop yükseltici vardır ve ayarlanabilir olduğundan en düşük kademesindedir (masadan az yüksekte yani laptopun kıçı) yüksek performans profilinde +5 er derece ile az daha yüksek kare hızı ve az daha yüksek fan sesiyle oynanabilir, 85 ulaşabildiğim en tepe sıcaklık, genellikle yüksek performans kipinde cpu gpu 75-80 veya bilemediniz sahneye bağlı olarak en yüksek 77-83-85 arasındaaynen ya biz katıksız fanboyuz kendi cihazımızı aptallar gibi savunuyoruz yapacak bir şey yok tercih meselesi, alacak olan da kendi tercihine göre alacak yine de
Eki Görüntüle 1941614
Eki Görüntüle 1941631
Eki Görüntüle 1941647
Eki Görüntüle 1941664
Hocam ben de LOQ almayı düşünüyorum ama yabancı sitelerde birkaç kronik sorun olduğunu duydum. VRAM 108° ye kadar ısınıyormuş. Yani GPU max 85° ama VRAM 108°msi afterburneri sevmiyordum donanım testi için kurmuştum iyi bari sıcaklık gösteriyormuş bu dursun dedim hw monitörü geçen günü mü ne kaldırmıştım keşke kaldırmasaydım, anakart hariç hepsini anlık veriyor anakart bilmem kaç dakikada bir güncelleniyo yeni fark ettim onu buraya yüklerken
buradaki sıcaklıklar dengeli performans profilinde kaydedilmiş olup, laptop yükseltici vardır ve ayarlanabilir olduğundan en düşük kademesindedir (masadan az yüksekte yani laptopun kıçı) yüksek performans profilinde +5 er derece ile az daha yüksek kare hızı ve az daha yüksek fan sesiyle oynanabilir, 85 ulaşabildiğim en tepe sıcaklık, genellikle yüksek performans kipinde cpu gpu 75-80 veya bilemediniz sahneye bağlı olarak en yüksek 77-83-85 arasında
loq ailesinin tanıtımında lenovonun dediği gibi thermal throttling ve görüntü yırtılmaları yok, freesync ve gsync bi arada, dediğim gibi her gün cinebench ile tüm çekirdekler %100 cpu kullanımınız yoksa 83-85 dereceleri geçmiyor
Hm nasıl bir sorunmuş ki bu, yaşadım mı inan bilmiyorum böyle bir sorun ancak performans sorunu yaşadığımı hatırlamıyorum. VRAM sıcaklığına nereden bakıyor muşuz?Hocam ben de LOQ almayı düşünüyorum ama yabancı sitelerde birkaç kronik sorun olduğunu duydum. VRAM 108° ye kadar ısınıyormuş. Yani GPU max 85° ama VRAM 108°
Tabii bu stres tesi için geçerli ama oyunlarda da 95° dereceye kadar ısınıyormuş.
Google üzerinde "Lenovo LOQ VRAM temp" şeklinde arama yaparsanız hem Lenovo kendi forum sitesinde hem de Reddit de yorumları görebilirsiniz. programı ile test yapıp geri dönüş sağlayabilir misiniz VRAM sıcaklıkları hakkında.(tam emin değilim ama galiba gpuZ programı gösteriyor vRam sıcaklığını)
Ayrıca vatage de dengeli profili kullandığınızı söylediniz AI özelliğini aktif ediyor musunuz.
Ve bu linkteki son 2 mesaj.
Linkleri incelerseniz bazı oyunlarda vRam 95° ye kadar ısınıyormuş.