Mimarlık öğrencisi için notebook önerisi

Onur Dinler

Megapat
Daha fazla  
Mimarlık öğrencisiyim bir dizüstü bilgisayara ihtiyacım var. Mimarlık öğrencisi olmanın gereklerine cevap verebilecek en iyi seçenek hangisidir? Daha uygun seçenekler varsa onları da değerlendirebiliriz.

1- Acer Nitro 5 Intel Core i7 10750H 16GB 512GB SSD GTX1660Ti Fiyatı

2- HP Pavilion 15-DK1014NT Intel Core i7 10750H 16GB 512GB SSD Fiyatı

3- HP Omen 15-EK0000NT Intel Core i5 10300H 16GB 512GB SSD RTX Fiyatı

4- Diğerlerine kıyasla daha uygun fiyatlı bir seçenek ancak aradaki fiyat farkını düşünerek tercih edilebilir mi kararsızım.

Mimarlık öğrencisiyim bir dizüstü bilgisayara ihtiyacım var. Mimarlık öğrencisi olmanın gereklerine cevap verebilecek en iyi seçenek hangisidir? Daha uygun seçenekler varsa onları da değerlendirebiliriz.

1- Acer Nitro 5 Intel Core i7 10750H 16GB 512GB SSD GTX1660Ti Fiyatı

2- HP Pavilion 15-DK1014NT Intel Core i7 10750H 16GB 512GB SSD Fiyatı

3- HP Omen 15-EK0000NT Intel Core i5 10300H 16GB 512GB SSD RTX Fiyatı

4- Diğerlerine kıyasla daha uygun fiyatlı bir seçenek ancak aradaki fiyat farkını düşünerek tercih edilebilir mi kararsızım.
İşlemcisi iyi olan, SSD'li bir bilgisayar bakmalısın. Bu olabilir. Bir de HDD eklersin:

Bende bu var öneriyorum.
Bende seneye sınava gireceğimde hangi mimarlığı kazandınız?
Bunun işlemcisi benim attığıma göre daha eski ve ekran kartı da daha düşük. Fiyatı da daha yüksek. :)

Ben olsam 1. ve 3. seçenekler arasında seçim yapardım. Donanım olarak Acer daha ağır basıyor işlemci konusunda ama HP Omen'de RTX2060 bulunuyor. Kullanacağınız programlar işlemci yoğunlukluysa Acer'ı tercih etmeniz daha doğru olur gibime geliyor. Ayrıca HP Omen'in ekranının Hz değeri 60 sanırım, Acer'ın ise 144.
Ama nedense HP Omen'in yeni seri bilgisayarlarının tasarımı çok hoşuma gidiyor. Ekran kartı ve tasarımdan dolayı HP Omen tercih edebilirdim fakat gerçekçi olmak gerekirse işlemci ağırlıklı program kullanımı yapılacaksa ve görüntünün de genel kullanıcı deneyimlemelerinde daha akıcı olması isteniyorsa Acer tercih edilmeli.

Monster stokta yok galiba demin bende incelemiştim.Bu hafta içi dolar kuru 4,80 4,90 zorlayacak gibi gözüküyor biraz acele ediyorum açıkçası ne zaman stoğa gelir alsak elimize ne zaman ulaşır belirsiz.
Bende bu var öneriyorum.
Bende seneye sınava gireceğimde hangi mimarlığı kazandınız?
İlk senemde Avrasya Üniversitesi'ndeydim şu an Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeyim.

Son düzenleme:
Aradaki fiyat farkını göz önünde bulundurarak.

9300H 1660Tİ 8GB RAM 1TB + 256GB SSD HP Pavilion tercih ettim fiyatı 7979₺
Ram yeterli gelmez ise 300₺ masraf edip Ram yükseltmeyi düşüneceğim işimi görecektir diye düşünüyorum.

Doların bir anda 7,84 seviyelerine fırladığını görünce aniden satın aldım satın aldıktan birkaç dk sonra dolar 7,86 seviyelerine fırladı şuan tekrar 7,82 civarı geriledi ancak 3 günlük Hepsiburada ve Trendyol indirimleride sona erdiğinde bu fiyatlarıda aramaktan korkuyorum.Yaklaşık 2 yıldır bir laptop almak için piyasayı takip ediyorum sonucunda hem dolar kuru fırtınasına hemde uzaktan eğitim fırsatcılığına yakalandım 2 yıl önce bu fiyata bu ürünü alacağımı bilsem oturup ağlardım galiba.

HP Omen aslında en uygun tercih gibi duruyordu ancak dün 10089₺ olan fiyat bugün 10399₺ 10K+ fiyatlara çıkıp freedos ve i5 işlemci almak üzücü.

Aralarındaki en mantıklısı Acer Nitro 5 2020 sürümü. Oyun oynayacaksan sıkıntı olmaz. Paranı biraz daha arttırıp 8C/16T' lik Intel Core i7-10875H modelli laptoplara bakabilirsin.

Aralarındaki en mantıklısı Acer Nitro 5 2020 sürümü. Oyun oynayacaksan sıkıntı olmaz. Paranı biraz daha arttırıp 8C/16T' lik Intel Core i7-10875H modelli laptoplara bakabilirsin.
1 Saat önce yukarıda belirttiğim Laptopu satın aldım 10K+ fiyatlara çıkmaktan vazgeçtim idare eder bir laptop ve Masaüstü bilgisayarımı upgrade etme kararı aldım.Aradaki fiyatı ödemektense 2000₺ ile iyi bir monitör alıp kalan 1000₺ ile hem masaüstü bilgisayarımı hemde laptopu 16gb ram yapabilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı