Mimarlık programları için kullanılacak laptop tavsiyesi

Bütçe
13000 TL
Bu arada kur yine artışta. Bir an önce alın. O fiyata 3060 lazım ama 3050 ti da iş görecektir. Bir başka soru ise ekran kartı için ne kadar vram lazım? 6600 m laptoplar da var.
V Ram 6gb olmasını isterdim fakat 4gb ile yetinecek gibi duruyorum. Üniversiteyi atlatırsam büyük ihtimal MAC e geçeceğim çalışma hayatımda. Amd ekran kartı düşünmüyorum.

Kanka mimarlık için en önemli şey işlemci ekran kartı da değil çok az program ekran kartı istiyor ve ekran kartının performansına bağlı. i7 i9 yada ryzen 7 9 tarafında seçim yapmalısın.

NOT: GTX 1650 seni asla kurtarmaz GTX 1070 1080 belki RTX 3060 aşağısıda kurtarmaz.

Piyasadan haberiniz var mı?

İlk olarak uzun zaman önceki AMD deneyimimden yazılımını çok kullanışsız bulmuştum. Gerekli verimi de alamıyordum. O zamandan bir ön yargı oluştu. Bir diğer sebep ise hiç araştırmamış olmam.

AMD'nin programı(eski) laptoplarda çok iyiydi. Yüksek performansa aldığım zaman net 10 FPS fark ederdi. Sonra güncellediler 2-3 yıl iğrenç oldu. Şu an ise yine çok iyi. NVIDIA hiç kullanmadım ama AMD'nin ki istediğim her şeyi veriyor. OC dahi yapabiliyorum. Fanboy veya illa NVIDIA alınır diye bir şey yok.

AMD'nin programı(eski) laptoplarda çok iyiydi. Yüksek performansa aldığım zaman net 10 FPS fark ederdi. Sonra güncellediler 2-3 yıl iğrenç oldu. Şu an ise yine çok iyi. NVIDIA hiç kullanmadım ama AMD'nin ki istediğim her şeyi veriyor. OC dahi yapabiliyorum. Fanboy veya illa NVIDIA alınır diye bir şey yok.

Çok ufak bir araştırmadan öğrendiğim kadarıyla ekran kartı kalitesi olarak NVIDIA ve AMD genel olarak aynı fakat dediğim gibi kullanmak istediğim programlar NVIDIA ekran kartlarıyla daha uyumlu oluyormuş. Daha detaylı araştırmak lazım tabii ki de ama şu kur seviyesinde bildiğimden şaşmamak daha doğru gibi. Teşekkür ederim tüm yorumların için.

Piyasadan haberiniz var mı?

Herkes demiş piyasa fiyatlar diye de arkadaşlar farkındayım her şeyin merak etmeyin söylemenize gerek yok sadece arkadaşa yardımcı olalım normalde kurtarması gereken şeyi söylüyorum tabii ki de pahalı ancak sağlam bir işlemcili laptop alacak ise ya ekran kartından feragat edecek oyun oynamayacak başka şansı varsa buyurun siz söyleyin.

Sebep? 6000 serisi 30 serisinden kat kat daha iyi.

Kanka emin misin RTX 3000 serisi Radeon 6000 serisini Ray Tracing ve DLSS performansları ile paramparça ediyor.

Son düzenleme:
Herkes demiş piyasa fiyatlar diye de arkadaşlar farkındayım herşeyin merak etmeyin söylemenize gerek yok sadece arkadaşa yardımcı olalım normalde kurtarması gereken şeyi söylüyorum tabikide pahalı ancak sağlam bir işlemcili laptop alıcak ise ya ekran kartından feragat edecek oyun oynamayacak başka şansı varsa buyrun siz söyleyin.

Kanka eminmisin rtx 3000 serisi raden 6000 serisini ray tracing ve dlss performansları ile paramparça ediyor.
Tmm kanka. Rtx ve Dlss uçuyor mübarek!!!!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı