Minecraft 1.17.1 RTX 3060'de düşük Watt değeri

İşletim sistemi
Windows 10

mustafa31232

Megapat
Daha fazla  
TLauncher üzerinden oynadığım 1.17.1 sürümü 32 chunks ayarında 20 FPS veriyor. YouTube'da aynı sistemde adam 60-65 arası FPS alıyor. Benim tahminimce ekran kartı tam olarak kullanılmadığı için bu derece düşük bir FPS alıyorum. Bunu nasıl düzeltebilriim?
RTX 3060 (130W)
i7 11800h işlemcim var.

ğ.png

NVIDIA Denetim Masası>3D Uygulama ayarları>Ekle>Java’nın kurulu olduğu yer(genellikle Windows’un olduğu yerde Java kalsöründe yada program files’de olur ama x86 program files’de de olabilir)engine>jawaw.exe>Tamam>Çık
Olmazsa oyun korsan olduğundan olabilir yada Java konumunu yanlış seçmişsinizdir.

Artı -2 Eksi
NVIDIA Denetim Masası>3D Uygulama ayarları>Ekle>Java’nın kurulu olduğu yer(genellikle Windows’un olduğu yerde Java kalsöründe yada program files’de olur ama x86 program files’de de olabilir)engine>jawaw.exe>Tamam>Çık
Olmazsa oyun korsan olduğundan olabilir yada Java konumunu yanlış seçmişsinizdir.
denedim açıkçası olmadı :(
Nvidia Denetim Masası'nda 3D ayarlarına gidip Bağlantılı Optimizasyon'u ve Düşük Gecikme Modu'nu "Kapalı" konuma getirin, "Uygula" tuşuna basın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
denedim olmadı :(
Kuda Shaders Pack v6.5.56 sürümünü kurduğumda ekran kartı kullanımım arttı ve 110-130W arası oldu. Kısacası Shaders Pack kurtardı durumu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı