Minecraft 1.19'da takılmalar oluyor

İşletim sistemi
Windows 10

Fts12

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3000hz Çift Kanal Ram
Ekran kartı
ASUS RX6600XT 8GB
Anakart
B-450M
İşlemci
AMD RYZEN 5-5650G
Sunucu kurup oynadığımda çok yüksek FPS değerlerine ulaşırken tekli oyunda yine yüksek FPS ama aşırı takılma oluyor. İşlemciye bakıyorum sadece %3 yüklü yani Minecraft oynarken sistem kullanmıyor sanırım bu yüzden de FPS düşüyor. Bazı konularda 1920x1080 monitör kullanmamın da sebep olacağını söylüyor ne yapmalıyım şu takılmayı önleyebilmek için? OptiFine daha da kötü yapıyor.

Sunucu kurup oynadığımda çok yüksek FPS değerlerine ulaşırken tekli oyunda yine yüksek FPS ama aşırı takılma oluyor. İşlemciye bakıyorum sadece %3 yüklü yani Minecraft oynarken sistem kullanmıyor sanırım bu yüzden de FPS düşüyor. Bazı konularda 1920x1080 monitör kullanmamın da sebep olacağını söylüyor ne yapmalıyım şu takılmayı önleyebilmek için? OptiFine daha da kötü yapıyor.

Minecraft'a ne kadar RAM veriyorsunuz.

Minecraft (duruma göre) işlemci değil ekran kartını kullanır, artık ayrıldı.
İstersen işlemciye, istersen ekran kartına yük bindirebiliyorsun.
Oyundaki chunk ayarlarını düşürün. Sunucularda bu chunk ayarı zaten düşük olduğu için hem sunucu hem PC zorlanımıyor.

Minecraft'a ne kadar RAM veriyorsunuz.

Sadece 3 veriyormuş sistem yeni öğrendim

Minecraft (duruma göre) işlemci değil ekran kartını kullanır, artık ayrıldı.
İstersen işlemciye, istersen ekran kartına yük bindirebiliyorsun.
Oyundaki chunk ayarlarını düşürün. Sunucularda bu chunk ayarı zaten düşük olduğu için hem sunucu hem PC zorlanımıyor.
Benim istediğim işlemcinin zorlanması zaten ekran kartı da işlemci de hiç kullanılmıyor bu da performansı düşürüyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı