Çözüldü Minecraft 1.21 Distant Horizon modundan kaynaklı olabilecek oyun çökmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Slasher4458

Hectopat
Daha fazla  
Mod klasörü.

Ekran görüntüsü 2024-07-20 145610.png

Txt dosyası da çökme raporu.

Neden kaynaklı olabilir, nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• hs_err_pid11468.txt
    308,7 KB · Görüntüleme: 52
Çözüm
Çökmeden sonra başlatıcıda açılan pencerede çökme raporunu göstere tıkladığımda bu text dosyasına gönderiyordu. En son 8 gb ram vermeye başladım. Sürücülerimde güncel

Crach reports kaslöründede en yeni tarihli dosya bu

Az önce yine çöktü.

Çıkış Kodu: -1073740791

@Pixel_less Hocam bu minecraft launcherdaki tüm ayarlarımı vs. multimcye aktrabilir miyim acaba. belki bu şekilde düzelir.
Distant Horizon modu Indium istiyor ama Indium kurulu. Modların hepsini son sürüme güncelleyin öyle deneyin. Olmazsa kaldırın Distant Hırizon'u öyle deneyin.

Devam ederse DDU ile ekran kartı sürücülerini silip tekrar sitesinden temiz bir şekilde yükleyin.
Bir sorun yoktu denediğimde bayağı bir süre. Çökme yaşadığınız başlatıcının crash dosyası varsa atabilir misiniz? .minecraft klasöründeki crash-reports gibi bir klasörde bulunur. Tekrar atabilir misiniz? Ayrıca oyuna ne kadar RAM veriyorsunuz. Görüntü sürücüleriniz güncel mi?

Çökmeden sonra başlatıcıda açılan pencerede çökme raporunu göstere tıkladığımda bu text dosyasına gönderiyordu. En son 8 gb ram vermeye başladım. Sürücülerimde güncel

Az önce yine çöktü.

@Pixel_less Hocam bu minecraft launcherdaki tüm ayarlarımı vs. multimcye aktrabilir miyim acaba. belki bu şekilde düzelir.

Dosya Ekleri

• hs_err_pid11468.txt
    308,7 KB · Görüntüleme: 22
  • crash-2024-07-15_19.01.58-client.txt
    15,5 KB · Görüntüleme: 18
  • hs_err_pid11468.txt
    308,7 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:

Az önce yine çöktü.

Distant Horizon modu Indium istiyor ama Indium kurulu. Modların hepsini son sürüme güncelleyin öyle deneyin. Olmazsa kaldırın Distant Hırizon'u öyle deneyin.

Devam ederse DDU ile ekran kartı sürücülerini silip tekrar sitesinden temiz bir şekilde yükleyin.

Çözüm
@Pixel_less Bu modlardan gereksiz olanlar var mı sence? Çok ayrıntılı bilgim yok çünkü, bazı modları kurarken videolarını izledim ve videoda kurulan diğer modlarıda kurdum.

@Pixel_less Hocam ayrıca şunu soracağım. Minecraft Launcherda ayrı profiiler açabiliyoruz ama yine kaynak kalsörü aynı oluyor. Mesela farklı birr sürümde mod kurulumu yapılacağı zaman yine aynı klasör görünüyor mods klasörü olarak. Bu nasıl ayarlanabilir tam anlayamadım.

Kurarken kurulum yerini değiştirilebiliyor ama denediğimde mods kasörü vs. oluşmadı. Sadece belli dosyalar oluştu oyuna girdi.

Son düzenleme:
@Pixel_less Bu modlardan gereksiz olanlar var mı sence? Çok ayrıntılı bilgim yok çünkü, bazı modları kurarken videolarını izledim ve videoda kurulan diğer modlarıda kurdum.

@Pixel_less Hocam ayrıca şunu soracağım. Minecraft Launcherda ayrı profiiler açabiliyoruz ama yine kaynak kalsörü aynı oluyor. Mesela farklı birr sürümde mod kurulumu yapılacağı zaman yine aynı klasör görünüyor mods klasörü olarak. Bu nasıl ayarlanabilir tam anlayamadım.

Kurarken kurulum yerini değiştirilebiliyor ama denediğimde mods kasörü vs. oluşmadı. Sadece belli dosyalar oluştu oyuna girdi.
MultiMC zaten genel olarak bundan dolayı ortaya çıkmış bir başlatıcı. Değiştirilebiliyordu diye hatırlıyorum vaktiyle öyle bir şey görmüştüm. Ama hiç denemedim. MultiMC en sağlıklı ve profesyonel başlatıcılardandır. Onu kullanmanızı tavsiye ederim. Curseforge gibi tek tıkla mod yüklemek için de MultiMC'nin farklı bir çatalı olan PolyMC veya PrismLauncher'i denemenizi de ayriyeten öneririm :)

MultiMC zaten genel olarak bundan dolayı ortaya çıkmış bir başlatıcı. Değiştirilebiliyordu diye hatırlıyorum vaktiyle öyle bir şey görmüştüm. Ama hiç denemedim. MultiMC en sağlıklı ve profesyonel başlatıcılardandır. Onu kullanmanızı tavsiye ederim. CurseForge gibi tek tıkla mod yüklemek için de MultiMC'nin farklı bir çatalı olan polymc veya prismlauncher'i denemenizi de ayrıyeten öneririm :)

Anladım teşekkürler.
Modları güncelleyince MultiMC'de denediğimde FPS'in 58'de kalma sorunuda gitti. Deneyeceğim tekrardan çöküp çökmedğini Minecraft launcherdada. Distant Horizon'sız oynadım biraz çökmedi. Ama bir de güncel modlarla deneyeceğim.
Tekrardan teşekkürler yardmıcı olduğunuz için hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım teşekkürler.
Modları güncelleyince MultiMC'de denediğimde FPS'in 58'de kalma sorunuda gitti. Deneyeceğim tekrardan çöküp çökmedğini Minecraft launcherdada. Distant Horizon'sız oynadım biraz çökmedi. Ama bir de güncel modlarla deneyeceğim.
Tekrardan teşekkürler yardmıcı olduğunuz için hocam.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı