Minecraft %12 CPU kullanımı normal mi?

ardaonemli

Hectopat
Arkadaşlar aktif olarak Minecraft oynayan birisiyim ve 100FPS oynamak istemiyorum. Çünkü sistemim istese 300 FPS bile verir ama attığım resimde gördüğünüz gibi CPU %12 kullanıyor. Hizmetlerden gerçek zamana ayarladım. Yükseği de denedim ama yok kullanmıyor CPU'yu. RAM 4GB verdim ama 250 MB kullanıyor.

Sistemim:

RX580 8 GB.
8 GB RAM 2600MHz{galiba emin değilim ama bu civarda bir şeyydi]
AMD FX{tm] 8350 8çekirdek 4.0GHz.

Ve son olarak sorun ısınma ile alakalı değil, Minecraft oynarken ekran kartı ve CPU sıcaklık değerleri ortalama 30-34 derece oluyor.

Zaten ekstra soğutmada var.

KiosxH.png

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'i 1GB civarı kullanıyor, neden 250 dediniz?

Minecraft ne ekran kartını, ne de işlemciyi çok istisnai durumlar dışında %100 kullanmaz, diğer oyunlar ile karşılaştırmayın.

Bunun dışında RAM'i bir tık azaltmayı deneyin, çok abartınca da problem olabiliyor. 2-3GB yapabilirsiniz.

Orjinal sitesinden indirdiniz değilmi?
sonoyuncu serverında oynadığımdan dolayı sunucuya özel launcherden oyuna bağlanıyorum ama sorun bu olamaz arkadaşlarımda aynı launcher ile %60 kullanımları görüyorlar
RAM'i 1GB civarı kullanıyor, neden 250 dediniz?

Minecraft ne ekran kartını, ne de işlemciyi çok istisnai durumlar dışında %100 kullanmaz, diğer oyunlar ile karşılaştırmayın.

Bunun dışında RAM'i bir tık azaltmayı deneyin, çok abartınca da problem olabiliyor. 2-3GB yapabilirsiniz.
oyun içinde f3 de o civarda görünüyordu o yüzden öyle demiştim ve ram azaltmayı deniyeceğim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı