Minecraft 128 GB RAM ile server nasıl en iyi şekilde açılır?

Kezzab

Centipat
Daha fazla  
Bir server açmak istiyoruz arkadaşlarla 10-20 kişi oynanacak ve elimde 128 GB RAM var. Nasıl bir server açsam en iyi şekilde kasmadan bir oyun deneyimi yaşayabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 4070 Ti 128GB RAM i7 13700K

10 - 20 kişilik server için fazla değil mi hocam o? Donanımlarınız güzel Türkiye'de bulunan sunuculara baktığınızda en çok oynanan 1 oyun modunu kaldırabilecek derecede güçlü fakat grafik kartını kullanmıyor genelde o tür sunucular. GT730 bile taksanız çalıştıracaktır.

128 GB RAM'ı tasıyan sistem sunucuyu kesin tasır diye düşünüyorum.

Her türlü kasmadan oynarsınız diye düşünüyorum. Nasıl bir serverden demek istediginiz nedir? Vanillamı spigotmu falan mı?

Serverdan kastım kişi sayısı arttıkça serverin RAM kullanımı artıyor bir servera 128 GB RAM aktarsam kaliteli bir oynanış sergilenirmi tüm oyuncular kendi RAM'lerini kolayca aktarabilir mi ve oyun vanilla

Serverdan kastım kişi sayısı arttıkça serverin RAM kullanımı artıyor bir servera 128 GB RAM aktarsam kaliteli bir oynanış sergilenirmi tüm oyuncular kendi RAM'lerini kolayca aktarabilir mi ve oyun vanilla.

Servera 128 GB RAM fazla olur 100-200 kisilik sunucu bile Max 10 GB RAM kullanmına cıkar
Vanilla sürümde 10-20 kisilik kullanım 1 GB RAM civarı kullanır ama ne olur ne olmaz diye 10GB RAM verebilirsiniz sunucuya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı