Çözüldü Minecraft Açılırken İşlemciyi Çok Fazla Kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Drejerr

Decapat
Katılım
16 Ocak 2021
Mesajlar
53
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Minecraft açılırken ve açıldıktan bir süre sonra daha işlemciyi %50'nin üstünde kullanıyor. Minecraft'in işlemci kullanımını nasıl azaltabilirim? (işlemci: R9 4900H.)

 
Çözüm
Evet ana sayfada. Sürüm 21w14a ama 1.15 den beri böyle oluyor.
Snapshot sürümlerinde optimizasyon sorunu olabiliyor, 1.15'den beri böyle olmasının da optimizasyon ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Snapshot sürümüne yükleyebilir misiniz bilmiyorum fakat normal bir sürüme Optifine veya Sodium mod yükleyip tekrar dener misiniz? Oyun optimizasyonu iyileşecektir.
1- Minecraft işlemci odaklı.
2- Yeni sürümlerde optimizasyon sorunu bulunabilir.
OptiFine kullanarak belki çözüme ulaşabilirsiniz.
 
Hocam Minecraft'ı açılırken diyorsunuz, işlemci işlem yapmaya yarıyor. Bir sürü işlem yaptığından fazla olabilir sonuçta Java bir oyun.

Evet ama bir tek Minecraft'ta o kadar kullanıyor. GTA V, Doom Eternal gibi AAA oyunlarda bile %40'ı geçmiyorken (açılma aşaması dahil) Minecraft'ta %70-80'e kadar çıkıyor.
 
Evet ama bir tek Minecraft'ta o kadar kullanıyor. GTA V, Doom Eternal gibi AAA oyunlarda bile %40'ı geçmiyorken (açılma aşaması dahil) Minecraft'ta %70-80'e kadar çıkıyor.

Hocam ben olsam sorgulamazdım, açılışta böyleyse sorun yok bence. Oyun içi'de zaten kullanacaktır, işlemci kullanan bir oyun.
 

GTA V açılırken daha az işlemci kullanmasının nedeni dil farklılığı. Minecraft Java ile yapılan bir oyun, GTA V ise muhtemelen C++. Java C++'a göre daha çok CPU kullanır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…