Minecraft animasyonları yapımı zor mu?

• Konuyu başlatan Adsız 1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 2.551
A

Adsız 1

Ziyaretçi
Merhaba, ben YouTube'da izlemekten hoşlandığım "Orepros, ExplodingTNT" gibi Minecraft animasyonları yapan kanallar var. O yapılan animasyonlardan benim de yapasım geldi. Ancak o animasyonların yapımı zor mu?

Gerçekten hevesin var ise tüm seriyi izle;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben yapiyorum. Tecrube ve zaman gerekiyor. 5-6 yildir ugrasiyorum. Hala istedigim gibi olamadim. Kotu yapmiyorum ama harikayim da denemez. Yeni baslamayi dusunen bir kisi icin Cinema 4D öneririm. Basit bir program. Oncelikle FPS kavrami ile Frame kavraminin iliskisini ogrenmeniz lazim. Sizde fark ettiyseniz hareketler cok akici ve gercekci. Bunun icin “Minecraft Rig Walk Cycle” diye Youtube’den aratip ogrenebilirsiniz. İnternetten “Minecraft İntro Template Cinema 4D” diye aratip indirdiginiz projelerdeki hareketlerin aynisini yapmaya calisin. Haritayi koymak cok basit. Bunun icin bloklari teker teker koymaniza gerek yok. Minecraft’tan haritanizi yaptiktan sonra “Mineways” uygulamasi ile OBJ olarak export edip kullaniyorsunuz. Minecraft karakterlerini modellemeye gerek yok. Youtube’ye “FMR 5.0 free download” yazarsanız cikar. Zamanla rig seçimlerinizi degistirirsiniz zaten. Haritayi ve rigi ayarladiktan sonra isigi ve gokyuzunu ayarlamaniz lazim. Bu da cok basit. Youtube’ye “Minecraft Lightroom For C4D free download” diye aratirsaniz bir cok pack bulabilirsiniz. Zamanla kendi lightroomlarinizi da yapmaya baslarsiniz. Animasyonunuzu PNG olarak renderleyip, After Effects programi ile efekt verip daha guzel hale getirebilirsiniz. After Effects programi icin ekstradan birkac plugin kurmanizda yarar var. Bunlar: Sapphire, Magic Bullet Looks, Trapcode Particular, RSMB, Twitch. Bu pluginlerden Sapphire, Magic Bullet Looks ve RSMB’yi her animasyonumda kullaniyorum. Umarim yardimci olabilmisimdir. İstediginiz gibi sorularinizi sorabilirsiniz. İyi sosyaller.

Mineimator ve Cinema 4D Ile bende eskiden yapardım.
Mineimator aşırı kolay ve basit grafiklerle sadece minecraft için animasyon yapmaya Yarar. Cinema 4D de ise rig indirmen gerekir, yapımı azıcık karışık ama öğrenince çok zevkli

Çizimini yapmak animasyonun yanında kum tanesi gibi kalır. En zor kısmı hareketlendirmek.

Hareketlendirmek en kolay kısmı, en zor kısmı sahne hazirlamak ve render için hazirlamak.
Çizimini yapmak animasyonun yanında kum tanesi gibi kalır. En zor kısmı hareketlendirmek.
Hareketlendirmek en kolay kısmı, en zor kısmı sahne hazirlamak ve render için hazirlamak.

Son düzenleme:
Merhaba, ben YouTube'da izlemekten hoşlandığım "orepros, explodingtnt" gibi Minecraft animasyonları yapan kanallar var. O yapılan animasyonlardan benim de yapasım geldi. Ancak o animasyonların yapımı zor mu?

Hangi programı kullandığına bağlı. Ben cinema 4D kullanıyorum ve alıştığım için zorlanmıyorum ama sen yeni başlayacaksan ilk başta mineimator öneririm.

Adsız 1, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…