Minecraft Bedrock'ta local sunucu nasıl kurulur?

k0zm1k

Centipat
Makaleler
1
Arkadaşlar sadece bilgisi olanlar yazabilirse sevinirim.

İlk olarak herkese merhaba, benim bu konular da bilgisi olan kişileri sorularım var cevaplarsanız çok sevinirim.

[ Bilgisayarımın Özellikleri ]
  • X2 8 GB 3200MHz DDR4 Kingston RAM.
  • Ryzen 5 5500.
  • RTX 4060 8 GB VRAM.
  • 460 GB SSD.
Bu özellikler bilgisayarım özellikleri boşta %18-17 civarı kullanıyor RAM miktarını.

- Bu özelliklere dayanarak =

• Minecraft Bedrock da kendi bilgisayarım da çalışacak şekilde nasıl sunucu kurabilirim ve bu sunucuya nasıl isteyen herkes katılabilir?
  • Minecraft Bedrock da kendi bilgisayarım da kurulacak sunucunun ayarları nasıl yapılır ve nasıl kurulum aşamaları yapılır?
  • Minecraft Bedrock da kendi bilgisayarım da kurulacak sunucuya nasıl eklenti kurabilirim?
  • Ve bunların üzerine bu özellikli bir bilgisayar da kaç kişi sunucu ekle kısmından sunucumu ekledikten sonra aynı anda kaç kişi oynayabilir?
Son olarak da kendi IP adresimi girmeden bir domain benzeri bir şey girip katılmalarını nasıl yaparım?

Mesela sunucu adresine test. Net veya. Xyz yazsınlar porta da atıyorum 19133 yazsınlar.

Bunları nasıl halledebilirim anlatırsanız çok sevinirim Minecraft Bedrock yeni UI'ye geçmeden önce bütün 0 kod bilgisi ile yaptığım sunucular anlık 30-25 oynanıyordu lan ile birlikte ve sınırda 30 ama yeni UI ile artık iyice zorlaştı ve katılamıyorlar. Ben de eğlence için açıyorum tabii sunucuları çok amatörce ama olsun en azından oynayanlar zevk alıyor :D bende böyle bir şey yapmak istiyorum rica etsem yardımcı olur musunuz kod bilgim 0 ve teknik işlerden çok da anlamıyorum işin doğrusu. Böyle bir kavram sorsanız onu bile açıklayamam büyük ihtimalle öğretici niteliğin de bu konuları bana öğretebilecek arkadaşlar cevap olarak bana yazabilirse çok teşekkür ederim 😀

RAM miktarı yetersiz gelebilir. kusura bakmayın 8 GB RAM zannettim.

Aslında doğru söylemişsiniz RAM aktif olarak kullanılan bir sistemde vanilla sürümde bile 7-8 kişiden sonra yetersiz gelmeye başlayacaktır moderasyon gereksiz yanıltıcı bilgi atmış. Local sunucu denilen olay aynı internet olarak geçiyor ngrok veya servis sağlayıcıyi arayarak statik IP'yi aktif etmezsen aynı ağ harici giris sağlayamaz. Bu yüzden herkes VDS sunuculara geçiş yaptı.

Yani VDS sunucusu üzerinden mi bir şekilde sunucu kurmam gerekiyor bunu nasıl yapabilirim ve nasıl ayarlarını halledebilirim yada bir öğretici video var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı