Minecraft Bedrock'ta RTX açılmıyor

Nexell1881

Picopat
Daha fazla  
Merhaba RTX 3080 var, Minecraft Bedrock'tan ayarlar video yerinde izlenen ışın deaktif gözüküyor, marketten RTX map yükledim gene açılmıyor, ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• 1757840636391.png
    1757840636391.png
    4,2 KB · Görüntüleme: 33
Merhaba RTX 3080 var, Minecraft Bedrock'tan ayarlar video yerinde izlenen ışın deaktif gözüküyor, marketten RTX map yükledim gene açılmıyor, ne yapabilirim?
Map değil kaynak paketi kurmanız lazım. RTX kaynak paketlerinin içinde blokların alpha map'leri, neleri ne kadar yansıttığı vb. bilgiler bulunuyor. RTX de onları kullanarak çalışıyor. Sadece map kurmanız yeterli değil. Paketlerin aktif olması lazım.

Map değil kaynak paketi kurmanız lazım. RTX kaynak paketlerinin içinde blokların Alpha Map'leri, neleri ne kadar yansıttığı vb. bilgiler bulunuyor. RTX de onları kullanarak çalışıyor. Sadece map kurmanız yeterli değil. Paketlerin aktif olması lazım.

Peki paketleri nasıl bulacağım ve nasıl kuracağım?

Peki paketleri nasıl bulacağım ve nasıl kuracağım?
İnternette RTX paketleri arayabilirsiniz. İndirmeden önce açıklamalarına da bakın, bazı paketler RTX dediği halde RTX ekran kartları için değil, idğer cihazlarda benzer bir efekt verdiği için o ismi kullanabiliyor. Nvidia'nın kendi sayfasında paylaştığı bir kaç paket vardı ama güncel olduklarını düşünmüyorum. Benim kullandığım Kelly's RTX Vanilla Conversion ve Vanilla RTX vardı.

İnternette RTX paketleri arayabilirsiniz. İndirmeden önce açıklamalarına da bakın, bazı paketler RTX dediği halde RTX ekran kartları için değil, idğer cihazlarda benzer bir efekt verdiği için o ismi kullanabiliyor. NVIDIA'nın kendi sayfasında paylaştığı birkaç paket vardı ama güncel olduklarını düşünmüyorum. Benim kullandığım Kelly's RTX Vanilla Conversion ve Vanilla RTX vardı.

Ben bunu yükledikten sonra ne yapacağım? Kusura bakmayın tam bilmiyorum Bedrock'u.

Ben bunu yükledikten sonra ne yapacağım? Kusura bakmayın tam bilmiyorum Bedrock'u.
Dosyayı açtığınızda kendisi kurmaya başlayacak. Daha sonra ayarlardan kaynak paketleri menüsüne gelin. Oradan kurulan paketi bulup etkinleştirin. Sonrasında yeni dünya oluşturduğunzuda kendisi otomatik olarak paketi kullanacak. Halihazırda olan dünyalar için de dünya ayarlarından paketi aktifleştirmeniz yeterli.

Dosyayı açtığınızda kendisi kurmaya başlayacak. Daha sonra ayarlardan kaynak paketleri menüsüne gelin. Oradan kurulan paketi bulup etkinleştirin. Sonrasında yeni dünya oluşturduğunzuda kendisi otomatik olarak paketi kullanacak. Halihazırda olan dünyalar için de dünya ayarlarından paketi aktifleştirmeniz yeterli.

Maalesef gene deaktif oldu eklenmiyor gri şeklinde gözüküyor.

Dosya Ekleri

• 1757841885159.png
    1757841885159.png
    68,8 KB · Görüntüleme: 11

Technopat Haberler

Geri
Yukarı