Çözüldü Minecraft Düşük CPU-GPU ve FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emre5959

Megapat
Makaleler
1
Yer
istanbul
Daha fazla  
Merhaba,
Arkadaşlar öncelikle oyun orjinal, driverlar-Windows güncel. Sıcaklıklar 50 dereceyi geçmiyor. Termal macun yeni sürüldü.
  • İşlemci : Core 2 Q6600 2.40Ghz @ 2.80Ghz (O.C.'li, 3Ghz deneyince siyah ekranda kalıyor)
  • Ekran K : Asus R7 260 1GB 128 Bit
  • Anakart : MSI G41M-P33 Combo DDR2/DDR3
  • Ram : 2x4GB Corsair Vegance 1600mhz (1333Mhz'de çalışıyor)
  • HDD-SSD : SSD:Samsung 840 Evo 120GB (oyun bunda kurulu) , HDD: WD 1TB BLUE
  • Monitör : HPvs17e (7 yıllık sayılır bundan olur mu sanmıyorum ama)
Sorun özet: CPU %40-60 civarında, Gpu %0-25 civarında bu sayede 30-45 fps arasında. Eğer bu sorunu çözersem çok sevinicem :D Çünkü az para yatırmadım sisteme.

Resimler ekledim daha iyi anlarsınız. İstediğim GPU Kullanımı %100 olması bu sayede 60 FPS'nin üstünde bir değer olarak rahatça oyunu oynamam.

sorunn.png
sorun 2.png

Güncel.

Up, yardımcı olucak yok mu? @BilgisayarKurdu, @Recep Baltaş

Çözüm
AIDA64 stress penceresinde Power kısmı var oradan kontrol edin bakalım bir dalgalanma bir şey var mı? Bir de işlemci veya ekran kartı frekans düşürüyor mu? Kasayı açıp güç kaynağının fotoğrafını buraya koyarsanız da iyi olur.

Burası mı? Arkada montaj vardı %90 -100 arası CPU kullanımı var.

Güncel.

Arkadaşlar sonucu çözdüm, sorun chipset ısındığı zaman sanırım değeri düşürmesiymiş, 100'den 25'e indiriyor bu da doğal olarak FPS düşürüyor.

"Throttlestop" programını kullanırsanız ve gerekli ayarları yaparsanız (chipset clock mod %100 ve tik attığınız taktirde) sorun çözülmüş olması gerekiyor.
Bu arada resimdeki beyazlık ne diye sorarsanız boyutunu düşürmek için bir' kısmını kestim. :D
Modlu oynarken böyle sorunlar çok normal. Minecraft'ta GPU'ya yük binmiyor. RAM ve işlemciye yük biner. Hele ki sürüm 1.7.10 ise bu durum kaçınılmazdır. VSYNC'yi kapatın ve MAX FPS'ye ayarlayın. Daha sonra Minecraft'ta RAM verin.
1.7.10da 30fps zor alıyorum. Şuan 1.6.4 kullanıyorum. 8GB RAM var, Minecraft'a 3.5GB verdim. VSYNC kapalı, MAX FPS ayarlı.

12V kanalından kaç Amper veriyor bir kontrol eder misiniz ? Birde AIDA64 ile sistemi tam yük altında sokun bakalım. Güç kaynağı tam anlamıyla besleyebiliyor mu ?
AIDA 64'ü biliyorum fakat tam besleyip beslemediğini nasıl anlıyacağım? Böyle restart atıyorsa felan yok, yani restart felan atmıyor tam güçte sistem.

Hocam bu oyun Minecraft. O tür şeylerle çözüme kavuşacağını hiç sanmıyorum ki bizzat bende yaşadım. Şimdi bak arkadaşım:
  1. Minecraft'ın her şeyini silip temiz bir kurulum yapıyorsun.
  2. En son sürüm 'forge'yi indirip kuruyorsun (yani eğer ki 1.7.10 oynayacaksan 1.7.10 forge'sinin en son versiyonu.)
  3. O sürüme uygun güncel optifine kuruyorsun.
  4. Modlarını kur.
  5. RAM ver.
  6. Ve son olarak bir de modsuz sap sade bir şekilde dene.

AIDA64 stress penceresinde Power kısmı var oradan kontrol edin bakalım bir dalgalanma bir şey var mı? Bir de işlemci veya ekran kartı frekans düşürüyor mu? Kasayı açıp güç kaynağının fotoğrafını buraya koyarsanız da iyi olur.

Burası mı? Arkada montaj vardı %90 -100 arası CPU kullanımı var.

Güncel.

Arkadaşlar sonucu çözdüm, sorun chipset ısındığı zaman sanırım değeri düşürmesiymiş, 100'den 25'e indiriyor bu da doğal olarak FPS düşürüyor.

"Throttlestop" programını kullanırsanız ve gerekli ayarları yaparsanız (chipset clock mod %100 ve tik attığınız taktirde) sorun çözülmüş olması gerekiyor.
Bu arada resimdeki beyazlık ne diye sorarsanız boyutunu düşürmek için bir' kısmını kestim. :D

Dosya Ekleri

• ne.png
    ne.png
    62,7 KB · Görüntüleme: 410
  • chipset.png
    chipset.png
    248,7 KB · Görüntüleme: 212
Çözüm
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı