Ben de aynısını yaşayıp internetten çözmüştüm. Tabii benimki NVIDIA ama belki işinize yarayabilir.
Ekran kartı ayarlarında "3D ayarlarının yönetilmesi" var, o sekmeden "program ayarları"na girip Minecraft'ı bulup orada varsayılan grafik işlemciyi "yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi" olarak işaretledim.
AMD'de nasıl işliyor bilmiyorum, çok boş bir cevap oldu ama kusura bakmayın.
İndirmek için Oracle hesabı açmak gerekiyor 10 dakikadır açamadım e-posta doğrulaması gelmiyor.Oyun 1.17 mi? Java 8 mu yüklü? Java JDK 16'yi kurun, kurduktan sonra hem grafik ayarlarında hem de MC ayarlarından JDK 16'nin kurulu oldugu klasörden javaw.exe'yi seçip tekrar deneyin.
Daha onceden indirmistim ben, suraya upload ettim indirip deneyebilir misiniz?İndirmek için Oracle hesabı açmak gerekiyor 10 dakikadır açamadım e-posta doğrulaması gelmiyor.
Yine aynı işlemleri yaptım ama olmadı.Oyun 1.17 mi? Java 8 mu yüklü? Java JDK 16'yi kurun, kurduktan sonra hem grafik ayarlarında hem de MC ayarlarından JDK 16'nin kurulu oldugu klasörden javaw.exe'yi seçip tekrar deneyin.
Ben bu sekilde cozmustum hocam acikcasi. Bi' ihtimal Windows yuksek performansliyla guc tasarruflu ekran kartini karistiriyor olabilir. Bir de grafik ayarlarindan guc tasarruflu olani secmeyi ve Windows'un kararina birakmayi deneyin. Ayrica JDK 16 daha performansli, cozume varamasaniz bile kullanmaya devam edebilirsiniz. Sorun cozulmez ise aklima baska bir sey gelmiyor acikcasi, iyi aksamlar.Yine aynı işlemleri yaptım ama olmadı.
Teşekkürler yardımınız için.Ben bu sekilde cozmustum hocam acikcasi. Bi' ihtimal Windows yuksek performansliyla guc tasarruflu ekran kartini karistiriyor olabilir. Bir de grafik ayarlarindan guc tasarruflu olani secmeyi ve Windows'un kararina birakmayi deneyin. Ayrica JDK 16 daha performansli, cozume varamasaniz bile kullanmaya devam edebilirsiniz. Sorun cozulmez ise aklima baska bir sey gelmiyor acikcasi, iyi aksamlar.

Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.