Minecraft ekran kartına yük bindirmiyor

İşletim sistemi
Windows 10

Anna Karenina

Hectopat
Yer
Kırşehir Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
🖥️ PC: İntel Core İ7 3770 | GT 415 | HD 4000 | 16 GB RAM DDR3 1333Mhz | Quadro H61 Anakart | 300W PSU ATX | Samsung 870 EVO 250 GB SSD | Kioxia Exceria Sata SSD 480GB | Fury 128GB SSD | Toshiba MQ0ABD038 320GB HDD | Windows 10 Pro AtlasOS

Keyboard: Piranha 2345 | Mouse: Corsair Katar PRO | Headset: P47 Wireless | Monitor: Samsung SyncMaster 940BW 75 Hz | | Phone: Sony Experia M5 | Huawei P7 Lite 2017 | Laptop Asus VivoBook S14 | HP G255 i3 5005
Meslek
Oto yedek parça sanayi
RAM
4 GB
Ekran kartı
GT 415
İşlemci
İ3 3220 3.30 GHz
Minecraft 1.19.2 OptiFine kullanıyorum ama GPU kullanımları karışık durumda. Oyun 100 işlemci kullanırken ekran kartı bu durumda çok değişiklik gösteriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal değil. %100 işlemci kullanımı darboğaz demek. Sisteminizde darboğaz olması pek mümkün değil aslında, işlemciniz rahatlıkla besleyebilmeli ekran kartınızı.

Benim şu ana kadar hiç darboğaz yaşamadım bir bu oyunu oynayamıyorum.

Üstelik çözünürlük de fark etmiyor. Sanki ekran kartı oldu işlemci işlemcide ekran kartı.

Benim şu ana kadar hiç darboğaz yaşamadım bir bu oyunu oynayamıyorum.

Üstelik çözünürlük de fark etmiyor. Sanki ekran kartı oldu işlemci işlemcide ekran kartı.

Hocam NVIDIA Denetim Masası'ndan ayarlacaksınız. Oyuna girin sonra NVIDIA Denetim Masası'na girin 3 ayarlarının yönetilmesine girin program ayarlarına girin ekleye basın orada javaw.exe çıkacak garip bir logolu. Onu seçin yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçin.

Hocam NVIDIA Denetim Masası'ndan ayarlacaksınız. Oyuna girin sonra NVIDIA Denetim Masası'na girin 3 ayarlarının yönetilmesine girin program ayarlarına girin ekleye basın orada javaw.exe çıkacak garip bir logolu. Onu seçin yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçin.

Ben laptop kullanmıyorum ayrıca öyle bir seçenek bende yok.

Ben laptop kullanmıyorum ayrıca öyle bir seçenek bende yok.
F3'e bastığınızda sağ üstte "Display" kısmında ne yazıyor? Örnek olarak aşağıdaki resimde ekran kartı yerine işlemciyle çalışıyor oyun. Sizde de Intel yazıyorsa ekran kartınız ile açamıyorsunuzdur.

msedge_6C2PfIvK55.png

Bir de bu ayarlar yok mu?

nvcplui_rcN1yeMKDM.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı