Çözüldü Minecraft Ekran kartını görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SolarisV

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler öncelikle. Birkaç gün önce bilgisayarı sıfırladım ve tekrar Minecraft yüklediğimde ekran kartını görmediğini fark ettim. Ekteki gibi NVIDIA Control Panel'den ayarı değiştiremiyorum, Entegre Grafik seçeneği değiştirilmiyor. Grafik ayarları kısmından da java.exe, javacpl.exe, javaw.exe ve javaws.exe'yi seçtim ve Yüksek Performans seçtim ama olmadı. Ne yaptıysam olmuyor. Başka bir çözümü var mı?

Dosya Ekleri

• 1758926134468.png
    1758926134468.png
    28,7 KB · Görüntüleme: 18
Çözüm
@SolarisV Grafik ayarlarından Minecraft'ın kendisi gözüküyor mu sen de?
Minecraft Launcher'ı seçtim.

Aslında şuan sorunu çözdüm ama farklı bir şekilde. Normal Launcher'dan açınca Intel Ekran Kartını kullanıyor halen. Modlu oynamak için modrinth'i açtığımda 'Minecraft'ın kullandığı java' adlı bir dosya yolu diye bir şey gördüm ve o bambaşka bir yerdeydi. O yolu Grafik Ayarlarından açıp seçince sorun düzeldi.
Windows arama yerine grafik ayarları yazıp açılan yere minecraftın çalıştırdığı javaw.exe dosyasını ekleyip ekran kartını (yüksek performans) seçmeyi deneyebilirsin. javaw.exe yi bulamazsan söyleyebilirsin.

@SolarisV Grafik ayarlarından Minecraft'ın kendisi gözüküyor mu sen de?
Minecraft Launcher'ı seçtim.

Aslında şuan sorunu çözdüm ama farklı bir şekilde. Normal Launcher'dan açınca Intel Ekran Kartını kullanıyor halen. Modlu oynamak için modrinth'i açtığımda 'Minecraft'ın kullandığı java' adlı bir dosya yolu diye bir şey gördüm ve o bambaşka bir yerdeydi. O yolu Grafik Ayarlarından açıp seçince sorun düzeldi.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı