Anladığım kadarıyla büyük optimizasyon problemleri var, veya hiç stabil değil. Ben hala modlu 1.12.2 oynadığımdan bu versiyonu neredeyse hiç oynamamıştım, şu gönderiye baktım:
5 ay önce açılmış ve hala birkaç gün öncesine kadar bu düşük FPS sorununun devam ettiğini söylemişler. Hatta 20 gün önce birisi i9 işlemci ve 3070 sistem ile aynı ayarlarda 1.16da 1000 FPS'e kadar aldığını, 1.17de 200 fps'e kadar aldığını belirtmiş. Bunu görünce denemek istedim, 5600X işlemci ve 3060Ti ile 12 chunk uzaklıkta 280 FPS civarı alırken (belki de bu değerler de normal değildir dediğim gibi hala eski versiyon modlu oynuyorum xd) 16 chunk'a getirince FPS'im anında düştü ve 90-140 arasında gezinmeye başladı, bence bu hiç normal değil.
Yine attığım reddit linkinde birisi çözüm olarak Fabric ile birlikte Sodium, Lithium ve Hydrogen modlarını önermiş, onu deneyebilirsiniz veya Forge ile Optifine yükleyip onunla da karşılaştırabilirsiniz. Biraz ince ayar yapılması gerekebilir, dediğim gibi bence optimizasyon sıkıntıları var gibi.