Minecraft ile OBS yayın açınca oyun çöküyor

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
12
Sistemimdeki giriş seviyesi olan eski ekran kartı yani NVIDIA GF210 ile 1.15.2 sürümünde yayın yaptığımda çökme olmuyordu. Fakat AMD Radeon RX 560 yani orta seviye bir ekran kartı ile hatta Ultra ayarda bile oyunları akıcı çalıştıran bu ekran kartı ile yayın açınca çöküyor. Eski sürümlerde olmadığını fark ettim. 1.15.2 yani en güncel sürüme girince bu sorunu yaşıyorum. Çökme raporunda render hatası veriyor. Eski giriş seviyesi ekran kartında bile sorun olmuyor ama AMD'nin oyun kaldıran ekran kartı çökertiyor. Peki sizce neden?

• Intel Core i3-9100F.
  • AMD Radeon RX 560.
  • Windows 10 1909.

Görüş mesafesi azaltıp fantastik yerine hızlıya alın.
Siz olayı çok yanlış anlamışsınız sanırım. Mesafe düşük ve orta ayarda oynuyorum. 300 FPS civarı alıyorum. Video çekerken akıcı, işlemci kullanımı düşük. Bu konuda hiçbir sorun yok.

En iyisi çözümünü ben yazayım. Türkçe kaynaklarda olmayıp yabancı kaynaklarda olan çoğu sorun çözümünü Türkçe kaynak olarak ekledim. Şimdi bir yenisini daha katalım. Biraz bekledim fakat kimse cevap vermedi. Zaten basit sorular sormuyorum, profesyonel sorular soruyorum ve kimse bana yardım edemiyor. Hep kendi sorunumu kendim çözüyorum.

ÇÖZÜM
OBS üzerinde, yayın ayarlarında donanım yani ekran kartının işlemesini sağlayın. Sorun çözülecektir. Tam çözüm vermiyorum, çünkü kendiniz araştırın. Ben araştırmalarım ve incelemelerim sonucunda buldum. Biraz araştırmacı olmayı öğrenin.

En iyisi çözümünü ben yazayım. Türkçe kaynaklarda olmayıp yabancı kaynaklarda olan çoğu sorun çözümünü Türkçe kaynak olarak ekledim. Şimdi bir yenisini daha katalım. Biraz bekledim fakat kimse cevap vermedi. Zaten basit sorular sormuyorum, profesyonel sorular soruyorum ve kimse bana yardım edemiyor. Hep kendi sorunumu kendim çözüyorum.

ÇÖZÜM
OBS üzerinde, yayın ayarlarında donanım yani ekran kartının işlemesini sağlayın. Sorun çözülecektir. Tam çözüm vermiyorum, çünkü kendiniz araştırın. Ben araştırmalarım ve incelemelerim sonucunda buldum. Biraz araştırmacı olmayı öğrenin.
kanka lütfen ya verebilirmisin çözümü cidden bulamadım ihtiyacım var

Kanka lütfen ya verebilir misin çözümü cidden bulamadım ihtiyacım var.
Ayarlar -> Çıkış -> Kodlayıcı
1682941119126.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı