Minecraft: Java Edition ve Minecraft for Windows arasındaki fark nedir?

Merhaba, Minecraft satın aldım ve oynayacaktım ki Launcher üzerinde bu şekilde 2 farklı seçenek gördüm. Aralarındaki fark nedir?

Biri Minecraft Java Edition. Minecraft for Windows ise Minecraft Bedrock Edition.

Minecraft for Windows Bedrock versionu yani telefon gibi optimizasyonu daha iyidir Java ise bilgisayar için Java programlama diliyle yapılmıştır.

Java sürümü ile Bedrock sürümü arasındaki en büyük fark Optimizasyon. Bedrock sürümü Cross Platform olduğu için farklı cihazlarda da olsa iyi performans verir (PlayStation, Xbox, Android, iOS...). Mekanikleri de farklıdır (Saldırı mekaniği, Farm mekanikleri...) Java sürümünün çok fazla modu ve modpaketi var. Java sürümünde sürümler ve snapshot(deneme sürümleri) arasında kolayca geçiş yapabilirsin. Ayrıca Bedrock Sürümü RTX ekran kartına sahipsen (Bu özellik sadece bilgisayarda var) Ray Tracing ve DLSS desteğine sahip.

Java sürümü ile Bedrock sürümü arasındaki en büyük fark Optimizasyon. Bedrock sürümü Cross Platform olduğu için farklı cihazlarda da olsa iyi performans verir (PlayStation, Xbox, Android, iOS...). Mekanikleri de farklıdır (Saldırı mekaniği, Farm mekanikleri...) Ayrıca Bedrock Sürümü RTX ekran kartına sahipsen (Bu özellik sadece bilgisayarda var) Ray Tracing ve DLSS desteğine sahip.
Sağolun hocam da optimizasyon bir sorun yaratır mı bilgisayarım iyi denebilecek düzeyde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı