- Makaleler
- 19
Merhaba, uzatmadan rehbere geçiyorum. Bu yöntem sayesinde bilgisayar Java / telefon gibi çapraz şekilde oyun oynayabilirsiniz
Adım 1: Aternos sunucusu kuruyoruz
aternos.org
Bu site üzerinden bir Java sunucusu kuruyoruz.
Adım 2: Tür seçimi
"Software" Kısmından "Spigot" Olanı seçip yine son sürümü seçiyoruz. Son sürüm olması lazım çünkü mobilden oynayan kişinin son sürümden girmesi lazım. Fakat bilgisayarda oynayan kişi istediği sürümden girebilir.
Adım 3: Eklentiler
Plugins kısmından arama yerinden ViaVersion, Viabackwards ve Geysermc eklentilerini ekliyoruz.
Adım 4: Sunucu ayarlarından "Crack" yani korsanı etkinleştiriyoruz.
İşlem bu kadar, mobilden giren kişi ip'deki :00000 kısmını "Port" yazasan kısma yazıyor, Java kullanıcısı ise port kodu dahil hepsini görseldeki gibi sunucu ekleme kısmına yazıyor. İyi oyunlar dilerim.
Eğer Aternos lagı rahatsız ediyorsa Exaroton ile aynısı yapılabilir.
Adım 1: Aternos sunucusu kuruyoruz
Aternos | Minecraft servers. Free. Forever.
Minecraft servers. Free. Forever. Your very own Minecraft server, the only one that stays free forever.
Adım 2: Tür seçimi
Adım 3: Eklentiler
Plugins kısmından arama yerinden ViaVersion, Viabackwards ve Geysermc eklentilerini ekliyoruz.
Adım 4: Sunucu ayarlarından "Crack" yani korsanı etkinleştiriyoruz.
İşlem bu kadar, mobilden giren kişi ip'deki :00000 kısmını "Port" yazasan kısma yazıyor, Java kullanıcısı ise port kodu dahil hepsini görseldeki gibi sunucu ekleme kısmına yazıyor. İyi oyunlar dilerim.
Eğer Aternos lagı rahatsız ediyorsa Exaroton ile aynısı yapılabilir.