Sakitsu
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
- RAM
- 8GB
- Ekran kartı
- Nvidia GTX 1650
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 5600H with Radeon Graphics
Lenovo Ideapad Gaming sahibiyim ve orijinal Minecraft kullanıyorum. Minecraft'ı çalıştırmayı denediğimde AMD'nin işlemcisindeki entegre grafik kartını kullanıyor ama NVIDIA grafik kartını kullanmıyor. İnternette çok konu gezdim NVIDIA Denetim Masası'ndan yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini kullanmasını bile yaptım hatta Recep Baltaş'ın videosundaki gibi sağ alt menüdeki NVIDIA grafik kartını kullanan uygulamaları görebileceğimiz menüyü de açtım fakat orada kullanıyor görünmesine rağmen oyun içindeki F3 menüsünden baktığımda hâlâ entegre grafik kartını kullandığını gördüm. Önceden bu sorunu Monster ile yaşıyordum ama Monster'ın programında bir tuşla cihazın sadece yüksek performanslı NVIDIA grafik kartını kullanmasını sağlayabiliyordum fakat Lenovo'da böyle bir seçenek olmadığı için yapamıyorum.
Kısacası sorunum şu; Minecraft cihazımdaki NVIDIA GPU'yu görmüyor, internette çok araştırma yaptım fakat işe yaramadı ve çaresizim .
Not: Oyunu CurseForge üzerinden mod indirerek oynuyorum.
Kısacası sorunum şu; Minecraft cihazımdaki NVIDIA GPU'yu görmüyor, internette çok araştırma yaptım fakat işe yaramadı ve çaresizim .
Not: Oyunu CurseForge üzerinden mod indirerek oynuyorum.