Çözüldü Minecraft NVIDIA yerine Intel ekran kartını kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Rize, Ardeşen
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP 15-R103NT Laptop
Intel(R) Core(TM) i5-4210U CPU @ 1.70GHz 2.40GHz
NVIDIA GeForce GT820M
DDR3 1600MHz 4,00 GB RAM
Kingston 224 GB SDD
Meslek
Mafya babası
Merhaba dostlar, ben MC oynarken oyunun çok kastığını fark ettim. meğerse Intel ekran kartını kullanıyormuş NVIDIA ekran kartına nasıl geçireceğim? NVIDIA Denetim Masası'ndan birkaç ayar yapılıyor mu nasıl olacak?

Son oyuncu bu arada Launcher.

Çözüm

Merhaba, geldim. O zaman şöyle ufak bir işlem daha yapacağız.

C:\Users\Kullanıcınız
Bu klasöre gelin. Hangi kullanıcıysanız onu seçmeniz gerek, içerisinde runtime klasörü olacak. Runtime klasörüne girin. So-x64 klasörü vardır, ona tıklayın. Onun içerisinde karışık harfler ve sayılarla bir klasör daha olacak, tekrar tıklayın. Oradan da bin klasörüne.

Şimdi, bin klasörünün içerisindeki javaw.exe dosyasını yine aynı şekilde grafik ayarlarına eklememiz gerekiyor. Grafik ayarlarında gözat seçeneğine tıklayıp bu bulduğumuz javaw.exe dosyasını ekleyelim ve yüksek performans olarak seçelim.

Grafik ayarlarında ekledikten sonra, aynı şekilde NVIDIA Denetim Masası'nda da ekleyip, yüksek performans seçeneğini seçip uygula diyelim. Oyuna bu şekilde giriş yapalım, çok yüksek ihtimalle çözülmesi gerekiyor.

Merhaba, şöyle yapalım. Arama yerine "Grafik ayarları" yazın. SonOyuncu'yu seçin, sonrasında seçenekler kısmında yüksek performans olarak ayarlayalım.

Sonrasında NVIDIA Denetim Masası'nda program ayarları kısmında yine SonOyuncu'yu seçelim. İşaretlediğim kısmı yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak ayarlayalım, oyuna girelim ve test edelim.

Halen daha Intel kullanıyor hocam.

Dediğin her şeyi yaptım hocam halan daha Intel'i kullanıyor.

Son düzenleme:

Merhaba, geldim. O zaman şöyle ufak bir işlem daha yapacağız.

C:\Users\Kullanıcınız
Bu klasöre gelin. Hangi kullanıcıysanız onu seçmeniz gerek, içerisinde runtime klasörü olacak. Runtime klasörüne girin. So-x64 klasörü vardır, ona tıklayın. Onun içerisinde karışık harfler ve sayılarla bir klasör daha olacak, tekrar tıklayın. Oradan da bin klasörüne.

Şimdi, bin klasörünün içerisindeki javaw.exe dosyasını yine aynı şekilde grafik ayarlarına eklememiz gerekiyor. Grafik ayarlarında gözat seçeneğine tıklayıp bu bulduğumuz javaw.exe dosyasını ekleyelim ve yüksek performans olarak seçelim.

Grafik ayarlarında ekledikten sonra, aynı şekilde NVIDIA Denetim Masası'nda da ekleyip, yüksek performans seçeneğini seçip uygula diyelim. Oyuna bu şekilde giriş yapalım, çok yüksek ihtimalle çözülmesi gerekiyor.

Çözüm

C:\Users\Kullanıcınız derken hocam.

C:\Users\Kullanıcınız derken hocam.

C diskinde, kullanıcılar klasörüne gireceksiniz. Hangi kullanıcıyla oturum açtıysanız bilgisayarda, oturum adında ne görünüyorsa o klasörün içinde runtime klasörü olacak. Resim gönderemiyorum şu an, Sosyalde bir sorun var, bilgimiz dahilinde. Ancak bu kadar tarif edebilirim sanırım. Sonrasında da dediğim adımlar zaten.

Yaptım hocam bakacağım şimdi.

Oldu hocam teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…