Rehber Minecraft port ile uğraşmadan farklı yazılımlarla sunucu açma! (Vanilla, Purpur, Forge vb.)

Hocam bazı komut dosyaları var, aşağıya bırakayım. Açık dursa her türlü RAM kullanır.

Bash:
java -Xmx1G -jar SERVER_FILE_NAME.jar
PAUSE

Yukarıdaki -Xmx1G kısımındaki 1'i değiştirerek ne kadar RAM kullanacağını sınırlayabilirsiniz. CPU zaten boşta fazla kullanmıyor sınırlamaya gerek yok.

İşe yaramazsa aşağıdaki kodları da deneyin.

Ayrıca .jar ismini ayarlamayı unutmayın yoksa jar dosyası bulunamadı hatası verir.

Teşekkür ederim hocam son bir sorum var ben sunucuyu kurdum girebiliyorum ama arkadaşım girmeye çalıştığında "connection tımed out" hatası alıyormuş o durumda ne yapabilirim internette çok çözüm bulmamadım acaba sunucuyla mı alakalı?

Portlar doğru mu? Siz de aynı IP üzerinden giriyorsunuz değil mi? Yerel IP üzerinden değil?

Sadece RAM mi kullanıyor sunucu? Yoksa CPU da kullanıyor mu?

onlara nasıl bakılıyor hocam çok bilgim yokta playit.gg de verilen adresi attım o kadar
Siz de mi play.it adresi ile giriyorsunuz. Siz de play.it adresi ile giriyorsanız büyük ihtimalle arkadaşınızda sorun var.

Sadece RAM mi kullanıyor sunucu? Yoksa CPU da kullanıyor mu?
Yüke bağlı olarak her program gibi CPU da kullanıyor

Siz de mi play. İt adresi ile giriyorsunuz. Siz de play. İt adresi ile giriyorsanız büyük ihtimalle arkadaşınızda sorun var.

Bir de geysermc diye paket varmış onu ben nasıl kurabilirim bilginiz var mı? Normalde "plugins" klasörüne kuruluyormuş ama bende yok o klasör sadece şu dosyalar var.

Siz de mi play. İt adresi ile giriyorsunuz. Siz de play. İt adresi ile giriyorsanız büyük ihtimalle arkadaşınızda sorun var.

Elimde kendi kurduğum 115 modlu modpaketim var bunu servera yüklesem en fazla 2-3 arkadaşım gelse zaten 32 GB RAM'im var ama MHz olarak düşük seviye. Benim endişe ettiğim işlemcimin çok düşük olması FX6300 kullanıyorum ben bir sorun olur mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…