Rehber Minecraft port ile uğraşmadan farklı yazılımlarla sunucu açma! (Vanilla, Purpur, Forge vb.)

Deneyin Hocam, bir zararı yok sonuçta.

onda hata veriyorda bu çalıştı purpur jar a basınca o komut geliyor ya ekrana orda kırmızı yazı yazıp kendi kendine kapanıyordu
Düz sunucuyla yapamazsınız. Java 22'de Purpur çalışmıyor. Eski Java'ları silin ve Java 21 kurun. Daha sonra purpuru başlatın bir kez ve bekleyin. Yaklaşık 5-10 dakika sonra dosyalar oluşacak. Eula'yı kabul edip sunucu ayarlarını yaptıktan sonra pluginleri yükleyebilirsiniz.

Hocam Forge modlu serverimiz var. Hamachi ve ngrok denedik ama sonuç alamadık. Bu yontemi denedigimizde ise suncuyu kuran arkadaş girebiliyorken bize verilen IP'den deneyince resimdeki hatayi aliyoruz. Sorun nedir nasıl cozeriz bilginiz var mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240820_162508_WhatsApp.jpg
    31,6 KB · Görüntüleme: 74
Sunucuyu kuran kişi de playit ip adresi ile giriyor değil mi?

Hocam dogru anladiysam hem sunucu sahibi hem biz mavi kutulu IP'den gireceğiz degil mi?

Dosya Ekleri

• IMG-20240820-WA0044.jpg
    195,6 KB · Görüntüleme: 72
Evet oradan gireceksiniz. Sunucu sahibi ping olmadan oynamak için 127.0.0.1 adresinden de girebilir fakat siz mavi yerdeki adresten gireceksiniz (aynı internete bağlı değilseniz).

Evet oradan gireceksiniz. Sunucu sahibi ping olmadan oynamak için 127.0.0.1 adresinden de girebilir fakat siz mavi yerdeki adresten gireceksiniz (aynı internete bağlı değilseniz).

Deniyoruz hocam ama yapamadık biraz uğraşayım olmazsa akşam size özelden yazsam Chrome remote ile bağlanıp soruna bakabilir misiniz?
Dünden beri deniyorum ama Hamachi'ye alisinca yeni sistemler farkli geldi.

Deniyoruz hocam ama yapamadık biraz uğraşayım olmazsa akşam size özelden yazsam Chrome remote ile bağlanıp soruna bakabilir misiniz?
Dünden beri deniyorum ama Hamachi'ye alisinca yeni sistemler farkli geldi.
Başka kişiler de bu sorunu yaşıyordu. Tekrardan bir test sunucusu kurarak test edeyim bugün. Ona göre size geri dönüş yaparım. Özelden konuşmak yasak diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin. Buradan da sorununuza çözüm sağlayabilirim

Düzenleme : Sunucuyu açtım ve normal Minecraft Java seçeneği seçildiğinde çalışmadığını gördüm. Playit'te tunnel oluştururken aşağıdaki adımları takip edip tekrar deneyebilir misiniz?

İlk başta playit.gg adresine gidip oradan aktif olan bilgisayarınıza tıklayın. Daha sonra aşağıdaki mavi butona tıklayın.

Ardından region kısmını ellemeden Tunnel Type'ı TCP olarak değiştirin. Aşağıdaki uyarıyı verecektir.

Zararlı yazılım yaymayacağımız için yeşil butona tıklayıp devam edin. Sonra tekrardan TCP seçin.

Daha sonra port count'u 1'de sabit bırakın. Local Port'u ise 25565 yapın. Son durumda ekran aşağıdaki gibi olmalıdır.

Tunnel eklendikten sonra aşağıda işaretlediğim yerdeki yeri sunucu adresi olarak kullanıp sunucuya girin.

Not : Ben burada paylaştım siz paylaşmayın oradaki adresi yoksa başkaları girebilir.

@anil_uysal Hocam işe yaradı mı?

Son düzenleme:
Ben yapmaya çalıştığımda bilinmeyen sunucu diye hata veriyor. playit.gg yapımını sunucu açıkken yapmama rağmen.

Ben yapmaya çalıştığımda bilinmeyen sunucu diye hata veriyor. playit.gg yapımını sunucu açıkken yapmama rağmen.
Portları doğru bir şekilde girdiniz mi? Ayrıca sunucuya kendi ağınızdan girip giremiyor musunuz bakabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…