Rehber Minecraft port ile uğraşmadan farklı yazılımlarla sunucu açma! (Vanilla, Purpur, Forge vb.)

Port nedir?

Bir de şu an timed out diye hata vermeye başladı.

IP adresinden sonra yazdığınız: 25565 gibi olan şey. Server-IP dosyasında bulunması gerekiyor. 25565 olarak gözükür. Play. İt'i de Minecraft-Java yerine tcp olarak ayarlamayı deneyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam elinize sağlık, çözemediğim bir konuydu şimdi kurabilirim.
@Pixel_less Hocam Forge ile kurunca ben run dosyasını çalıştırıyorum ama server properties dosyası inmiyor nasıl çözebilirim?

Son düzenleme:
Hocam elinize sağlık, çözemediğim bir konuydu şimdi kurabilirim.
@Pixel_less Hocam Forge ile kurunca ben run dosyasını çalıştırıyorum ama server properties dosyası inmiyor nasıl çözebilirim?
.jar ile deneyin. Jar ile de çalışmıyorsa Java sürümünüzü kontrol edin.
Jar ile çalışıyorsa farklı komut atarım onu denersiniz.

Jar ile deneyin. Jar ile de çalışmıyorsa Java sürümünüzü kontrol edin.
Jar ile çalışıyorsa farklı komut atarım onu denersiniz.

Hocam Java sürümüm 21.0.5 ama .jar ile denemeyi nasıl yapacağım, indirdiğim Forge jar dosyasından mı bahsediyorsunuz?

Hocam bunu yapığımızda sunucu 7/24 açıkmı oluyor?

Hocam Java sürümüm 21.0.5 ama .jar ile denemeyi nasıl yapacağım, indirdiğim Forge jar dosyasından mı bahsediyorsunuz?
Hocam kafam biraz karıştı kusura bakmayın. Yaptığınız her şeyi tek tek anlatabilir misiniz? Ekran görüntüsü ile anlatırsanız çok daha memnun olurum

Hocam bunu yapığımızda sunucu 7/24 açıkmı oluyor?
Bilgisayarınızı kapatmazsanız evet. Bazen ara ara play.it bot olup olmadığınızı denemek için bağlantıyı kesiyor ama ufak bir bat dosyası ile programı 2 saatte 1 falan açıp kapatabilirsiniz.

Siz de yaptıklarınızı baştan sona teker teker anlatabilir misiniz?

Hocam kafam biraz karıştı kusura bakmayın. Yaptığınız her şeyi tek tek anlatabilir misiniz? Ekran görüntüsü ile anlatırsanız çok daha memnun olurum
Ne kusuru hocam asıl ben geç yanıt verdim kusura bakmayın, yaptığım adımları listeliyorum:
1- Sizin verdiğiniz linkten 1.19.2 için Forge Installer indirdim.

2- Sonra bu jar dosyasını açıp 'Install Server' seçeneğiyle masaüstümdeki klasöre kurdum.

3- Burdaki Run dosyasını çalıştırdım (run.sh değil) ve Cmd'den yüklemeye başladı.

4- Eula indi ama server properties inmedi, 4 kez denedim yaklaşık.
Yaptığım adımlar bunlardır.

Dostum merhaba yardımına ihtiyacım var. Bahsettiğin adımları tek tek uyguladım ve sunucuyu açtım. Kendim girebiliyorum fakat bir başkası katılamıyor ikimizde de orijinal premium hesap var. Arkadaşım IP'yi eklediğinde sunucusu kişi sayısını belirten ifade 1/20 falan yazmıyor mavi arama işareti çıkıyor ve bağlanmaya çalıştığında timed out: Getsockopt hatası alıyor ne yapmalıyım. Arkadaşımın ekstra yapması gereken bir şey var mı ben bu adımları yaptıktan sonra ? doğrudan ip yazıp girecek değil mi @Pixel_less

play.it'de genel olarak yaşanan bir sorun bu bu sıralar. Minecraft Java olarak ayarlamak yerine TCP olarak ayarlayıp portu da 25565 yapar mısınız play.it üzerinden?

Sorun devam ederse bana kullandığınız jar dosyasının ismini ve sürümünü (Purpur, 1.20.4 gibi) söylerseniz kendim bir test sunucusu açıp denemek isterim.

Eula indikten sonra kabul ettiniz mi eula'yı?

Eula'yı kabul ettikten sonra açarsanız sorununuz çözülecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…