Minecraft RTX 3050 Ti laptopun 2. ekran kartını kullanıyor

Meraklı1kişi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptop kullanıcısıyım. Bilgisayarımda RTX 3050 Ti var. Ama Minecraft'ta F3 bastığım zaman bilgisayarın diğer ekran kartının kullanımda oldugunu görüyorum ve oyunda aşırı bir FPS düşmesi var çok takılıyor. Daha iyi performans almak için bunu nasıl değiştirebilirim? İyi günler.

2025-07-24_16.38.48.png

1. NVIDIA Denetim Masası'nı seç.
  2. Sol taraftan 3D Ayarları'nı seç.
  3. 3D Ayarlarını Yönet seçeneğini seç.
  4. Program Ayarları sekmesine tıkla.
  5. Açılan menüden oyunu (Fortnite, Rocket League vb.) seç.
    Not: Listede yoksa Uygulama Ekle düğmesine tıkla ve oyunun kurulum dizininden oyuna ait *.exe dosyasını seç. Bu işlem, oyunu listeye ekler ve sonrasında onu seçebilmeni sağlar.
  6. OpenGL işleme GPU'su için birincil ekran kartını (örn. GeForce RTX 2080) seç.

Not: Listede yoksa Uygulama Ekle düğmesine tıkla ve oyunun kurulum dizininden oyuna ait *.exe dosyasını seç. Bu işlem, oyunu listeye ekler ve sonrasında onu seçebilmeni sağlar.
  6. OpenGL işleme GPU'su için birincil ekran kartını (örn. GeForce RTX 2080) seç.

Hocam minecraft için sadece launcherın nasıl çalışacağını değiştirebiliyorum minecraftın kendisini bulamadım bile nasıl bulabilirim ekle kısmından

şuan nvidia denetim masasından hiçbir ayarı değiştriemyiorum erişiminiz reddedildi diyor
cs2nin de ayarını değiştirmeye çalıştım olmadı niye acaba :D

Hocam minecraft için sadece launcherın nasıl çalışacağını değiştirebiliyorum minecraftın kendisini bulamadım bile nasıl bulabilirim ekle kısmından

şuan nvidia denetim masasından hiçbir ayarı değiştriemyiorum erişiminiz reddedildi diyor
cs2nin de ayarını değiştirmeye çalıştım olmadı niye acaba :D
1753365444468.png

Burada çözümü mevcut.

Burada çözümü mevcut.

bunu az önce hallettim de şimdi deneyip giricem oyuna

Burada çözümü mevcut.

hala aynı intel irisi kullanıyor. Deli eder bu insanı sabahtan beridir uğraşıyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı