Çözüldü Minecraft RTX modda 30 FPS oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

revcomrade

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar, RTX 2060'a sahibim, Minecraft RTX versiyonuna girdiğimde ekran kartımın neredeyse sadece %50'si kullanılıyor ve oyun kendini 30 FPS'ye kilitliyor. RTX modunu kapattığımda ise tekrar sabit 60 FPS oluyor. VRAM ile alakalı bir konu olabilir diye düşündüm çünkü elimdeki versiyon kartın 6 GB VRAM'li modeli. Minecraft'ın kendisiyle alakalı bir sorun mu? Yoksa benim kartta bir sıkıntı mı var?
RTX açık hali üssteki, alttaki fotoğraf ise normal hali.

rtx.png

normal.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Siz dedikten sonra kendim de baktım ve bende de ilginç bir şekilde 48FPS sabitledi oyun.

Çözümü NVIDIA panelden 3D uygulama ayarlarından yapılıyor, Minecraft for Windows 10 için "Düşey Senkronizasyon" ayarını kapalı hale getirdiğinizde düzeliyor.
Siz dedikten sonra kendim de baktım ve bende de ilginç bir şekilde 48FPS sabitledi oyun.

Çözümü NVIDIA panelden 3D uygulama ayarlarından yapılıyor, Minecraft for Windows 10 için "Düşey Senkronizasyon" ayarını kapalı hale getirdiğinizde düzeliyor.

Çözüm

Bende sadece Minecraft Launcher var. Tüm MC oyunlarına oradan erişiyorum. Düşey senkronizasyonu kapalı yaptım fakat bir şey değişmedi. Muhtemelen 1/2 senkronizasyon açıyor. Tam olarak nasıl yaptınız acaba?
Ekran görüntüsü 2022-08-31 152514.png

Edit: Tamamdır hallettim. Genel ayarlardan kapatınca sorun düzeldi. +50 FPS üstü alıyorum. Çözüm olarak nasıl işaretleyeceğim sizi?

Bende sadece Minecraft Launcher var. Tüm MC oyunlarına oradan erişiyorum. Düşey senkronizasyonu kapalı yaptım fakat bir şey değişmedi. Muhtemelen 1/2 senkronizasyon açıyor. Tam olarak nasıl yaptınız acaba?Eki Görüntüle 1502127
Edit: Tamamdır hallettim. Genel ayarlardan kapatınca sorun düzeldi. +50 FPS üstü alıyorum. Çözüm olarak nasıl işaretleyeceğim sizi?
Sorununuzun çözülmesine sevindim, mesajımı çözüm olarak raporladım, teşekkürler.

V-Sync i sistem geneli kapatmak bazı masaüstü uygulamalarının 2000FPS gibi absürt değerlerde çalışıp ekran kartını gereksiz yormaya sebep olabilir bu arada.
1661950438691.png

Ben de şu şekilde olan uygulamayı değiştirdiğimde düzeldi Minecraft (Minecraft for Windows 10).

Sorununuzun çözülmesine sevindim, mesajımı çözüm olarak raporladım, teşekkürler.

V-Sync'i sistem geneli kapatmak bazı masaüstü uygulamalarının 2000FPS gibi absürt değerlerde çalışıp ekran kartını gereksiz yormaya sebep olabilir bu arada.
Eki Görüntüle 1502177
Bende şu şekilde olan uygulamayı değiştirdiğimde düzeldi Minecraft (Minecraft for Windows 10).

Tamamdır, ama dediğim gibi bende ortak bir Launcher var. Hepsine oradan erişiyorum. Ayrı olarak indirmedim Windows 10 Edition'ı. Ama deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı