Minecraft RX 5700 XT sistemde yüksek kare hızında tuhaf bir ses geliyor

İşletim sistemi
Windows 11

tillacuguli

Femtopat
Daha fazla  
RAM
G Skill 3000MHz CL16
Ekran kartı
ASRock RX 5700 XT
Anakart
Gigabyte A520M K V2
İşlemci
Ryzen 5 5500
Merhaba, Minecraft oynarken FPS limitini artırınca cızırtı gibi tuhaf bir ses geliyor. FPS limitini düşürünce ses azalıyor ama tamamen gitmiyor. Oyunu kapatınca ise ses tamamen gidiyor. Bu sorunun sebebi nedir ve nasıl çözebilirim? Kulaklığım kablolu Arctis Nova 1 modeli. Denediklerim ve işe yaramayanlar:

• FreeSync açmak.
  • DP yerine HDMI bağlamak ve tek monitör takmak.
  • Kulaklık jak girişini anakart yerine kasanın ön paneline takmak.
  • Kulaklığı dönüştürücüyle ikiye ayırmadan tek jak girişi olarak takmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Coil whine olabilir mi dediğin? Fazla fpsten dolayı daha fazla ısınıp fan açması?

Coil whine olabilir mi dediğin? Fazla FPS'ten dolayı daha fazla ısınıp fan açması?

Ses kulaklıktan geliyor. Ekran kartının fan hızını 100% yapsam da bu ses gelmiyor. Sadece oyundayken geliyor garip bir şekilde. (düzenleme: Az önce PassMark DX12 testi açtım yine aynı ses geldi muhtemelen GPU tam yükteyken geliyor ses)

Kulaklıktan geliyorsa denediklerinin ilk 2'si alakasız. Başka bir cihaz veya aynı oyunu başka bilgisayarda deneyince bu ses var mı?

Kulaklıktan geliyorsa denediklerinin ilk 2'si alakasız. Başka bir cihaz veya aynı oyunu başka bilgisayarda deneyince bu ses var mı?

Başka bilgisayarım yok maalesef deneyemem şu an. Ama dediğim gibi az önce PassMark 3D testi çalıştırdım denemek için yine aynı ses geldi. Yani ekran kartı yüke girince geliyor sanırım ses.

Başka bilgisayarım yok maalesef deneyemem şu an. Ama dediğim gibi az önce PassMark 3D testi çalıştırdım denemek için yine aynı ses geldi. Yani ekran kartı yüke girince geliyor sanırım ses.

Bunun kulaklıkla alakası yok sistem yüke girdiğinde bileşenlerden geliyordur. Hayatımda ilk kez yüke girdiğinde kulaklıktan ses geldiğini duyuyorum.

Bunun kulaklıkla alakası yok sistem yüke girdiğinde bileşenlerden geliyordur. Hayatımda ilk kez yüke girdiğinde kulaklıktan ses geldiğini duyuyorum.

Hocam kulaklığın kafamdan çıkarınca ses gidiyor ve kulaklıktan geldiğine eminim. Ben de ilk defa karşılaşıyorum böyle bir sorunla. Çok tuhaf gerçekten. Yabancı forumlarda da benzer sorunlar yaşayan olmuş ama net bir çözüm bulamadım maalesef.

Hocam kulaklığın kafamdan çıkarınca ses gidiyor ve kulaklıktan geldiğine eminim. Ben de ilk defa karşılaşıyorum böyle bir sorunla. Çok tuhaf gerçekten. Yabancı forumlarda da benzer sorunlar yaşayan olmuş ama net bir çözüm bulamadım maalesef.
Aynı kulaklıkla mı yaşamışlar sorunu yoksa başka modeller de var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı